Zararlı Yazılımlar Kripto Paralarla Kendini Geliştiriyor

Zararlı Yazılımlar Kripto Paralarla Kendini Geliştiriyor

Paylaş
Aslı Şişman: Zararlı Yazılımlar Kripto Paralarla Kendini Geliştiriyor

Teknolojinin sıçrama yaptığı son dönemlerde kripto para dünyası bir çok sektörü de kendisine uyumlu hale getiriyor. Öyle ki, kripto paraları hedef alan zararlı yazılımlar da bu değişimden nasibini alanlardan.

Kapsamlı, otomatik ve entegre siber güvenlik çözümlerinde dünya lideri Fortinet, yayınladığı Tehdit Görünümü Raporu’nda kripto paraları hedef alan zararlı yazılımların evrildiğini ortaya çıkardı. Verilere göre, 2018’in ilk çeyreğinde firma başına tespit edilen saldırı sayısı % 13 azalma gösterse de, tespit edilen tekil saldırıların sayısı %11 arttı. Toplam kripto madenciliğinde de zararlı yazılım oranı %13’den %28’e yükseldi. Hacker’ların geliştirdikleri teknikte daha gizli ve dosyasız yazılım kodlarını internet tarayışı üzerinden bilgisayarlara ulaşıyor böylece tespit edilme ihtimallerini de azaltıyorlar. Diğer bir yolda da diğer tehditleri inceleyip başarılı oldukları alanları kendi teslimat ve yayılma tekniklerine uyarlayıp başarısız olduğu alanları çıkararak kendi tekniklerini iyice geliştiriyorlar.

Fortinet Türkiye Ülke Müdürü Serdar Yalçın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Siber güvenlik alanındaki trendlerin endişe verici bir şekilde bir araya getirildiğini görmekteyiz. Kötü amaçlı siber aktörler, genişleyen dijital saldırı yüzeyine saldırarak ne kadar etkili ve çevik olduklarını gözler önüne sererken yeni duyurulan sıfır gün tehditlerinden fayda sağlıyor ve zararlı yazılımlara erişimi en üst düzeye çıkarıyor. Ek olarak BT ve OT ekipleri, çoğunlukla sistemlerini olması gerektiği gibi sağlam yapacak veya koruma altına alacak kaynaklara sahip olamıyor. Neyse ki hıza, entegrasyona, gelişmiş analitiklere ve risk temelli karar verme mekanizmalarına öncelik veren bir güvenlik dokusu uygulamak, makine hızına ve ölçeğine kapsamlı bir koruma sağlıyor”

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap