Categories: Altcoin Haberleri

Web 3.0 Coin’i STEPN Parabolik Oluyor: GMT Neden Yükseliyor?

STEPN, dahili Game-Fi ve Social-Fi öğelerine sahip bir Web3 yaşam tarzı uygulaması olarak kendini tanıtıyor. Büyük bir spor giyim markasıyla ortaklığa dair yaygın spekülasyonlar, son GMT token rallisini ateşledi.

STEPN’e adım atmak

Kazanmak için hareket etme çılgınlığı kripto alanına çarpıyor. Kullanıcıların yürüyerek, koşarak veya açık havada koşarak token kazanmalarını sağlayan bir ‘Web3 yaşam tarzı uygulaması’ olan STEPN (GMT) geçen hafta %138 artış kaydetti.

STEPN hala genel beta sürümünde olmasına rağmen, Google Play mağazasında 100.000’den fazla indirme ve Twitter’da 139.000’den fazla takipçi topladı. Oyun şu anda Solana’da çalışıyor, ancak gelecekte multi-chain varlık yatırma ve çekme işlemleri sunmak için merkezi olmayan cüzdanını genişletmeyi planladığını söylüyor.

Token kazanmaya başlamak için, oyuncuların Solana’nın yerel varlığı SOL’yi kullanarak uygulama içi pazar yerinden bir çift spor ayakkabı satın alması veya kiralaması gerekiyor. Başlarken, oyuncular yalnızca sınırsız basılan GST tokeni kazanabiliyorlar. Bununla birlikte, oyuncular hareket ederek spor ayakkabılarının seviyesini yükselttikçe, spor ayakkabılarına sahip olmaları ve kiralamadıkları sürece sınırlı olan GMT yönetişim tokeni kazanmaya başlayabilirler.

STEPN’in tokenomik modeli, play-to-earn oyunu Axie Infinity’ninkine benzer. STEPN’de GMT, AXS’ye benzer bir rol oynuyor; Sınırlı bir kaynağı var ve seviye atlamak ve yeni spor ayakkabı çiftleri basmak için gerekli. GST ise, daha çok Axie’nin SLP’sine benziyor; sınırsız tedariği var, kullanımdan sonra spor ayakkabı tamiri için kullanılabiliyor ve spor ayakkabı yükseltildiğinde veya basıldığında da tüketiliyor.

Bununla birlikte, STEPN, kazanılabilir GST tokeni için daha fazla kullanım durumu sağlayarak Axie’nin modelinden farklılık sunuyor. Axie Infinity’de, SLP tokeni başlangıçta yalnızca yeni Axies üreterek tüketildi. Daha fazla insan SLP ödüllerinden kar etmek için oyunu oynamaya başladıkça, arz talebi geride bıraktı ve token fiyatı düştü. STEPN, spor ayakkabılarını parçalanabilir hale getirerek bu sorunu çözmeye çalışıyor. Bu yüzden oyuncuların onları onarmak ve oynamaya devam etmek için GST’ye ihtiyacı var.

STEPN’in herkese açık betası yalnızca Aralık ayında açıldığından, öncü token modeli hala nispeten kanıtlanmadı. Ancak bu, Kriptokoin.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere birkaç üst düzey risk sermayesi şirketinin STEPN’e büyük yatırımlar yapmasını engellemedi. Uygulama, Ocak ayında token arzının %16’sından fazlasını satarak 5 milyon dolar topladı. Sequoia Capital India ve Folius Ventures yatırıma ortak liderlik etti ve Solana Ventures ve Alameda Research’ün benzerleri de katıldı.

STEPN (GMT) neden yükseldi?

STEPN, beta lansmanından bu yana istikrarlı bir şekilde çekiş kazanırken, son zamanlardaki yükselişi muhtemelen birkaç ek faktör besliyor. Bir STEPN sözcüsü Solar Eco Fund ile yakın zamanda yapılan bir röportajda, büyük bir spor markasıyla olası bir ortaklığa işaret etti. STEPN’in Nike ve Adidas gibi şirketleri gelecekteki rakipler olarak görüp görmediği sorulduğunda, sözcü projenin planları hakkında belirsiz bir ipucu verdi. “Çok yakında bununla ilgili bir duyurumuz olduğunu göreceksiniz” dediler.

STEPN’in yaklaşmakta olan ortaklığıyla ilgili spekülasyonlar, birçok kullanıcının son Twitter paylaşımlarında ipucu aramasıyla sosyal medyada yaygınlaştı. 29 Mart tarihli bir tweet’te, son Ronin Network hack’i hakkında yorum yapan STEPN, birkaç gizli marka logosu içeren bir sanat eseri paylaştı.

Marka logolarını görebiliyor musunuz? / Kaynak: Stepnofficial

Head, Nike, Adidas ve Asics gibi spor giyim şirketlerinin ticari markaları, çizimde Binance logosu gibi görünenin yanında görülüyor. STEPN, Mart başında GMT token arzının %7’sini satmak için Binance’in token fırlatma panelini kullandığından, bazıları Binance ile daha önemli bir ortaklığın da ufukta olduğunu düşünüyor.

STEPN’in ortaklık duyurusu için heyecan elle tutulur, ancak son fiyat artışının sürdürülebilir olup olmadığı henüz belli değil. Bazı izleyiciler şimdiden STEPN’i ‘bir sonraki Axie Infinity’ olarak adlandırırken, diğerleri tohum turu sırasında kurumsal yatırımcılara satılan çok sayıda GMT tokeni nedeniyle şüpheci davranıyor. Uzmanlara göre erken alıcılar için gelecekteki token’lerin kilidinin açılması, GMT token’lerini mevcut fiyatlarla satın alanlar için de sorunlara neden olabilir.

Kaynak:  Kripto Koin

Ulaş Utku Bozdoğan

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 hafta ago