Categories: Altcoin Haberleri

Ünlü Teşebbüs Kapitalisti: Bu Altcoin Açıkça Menkul Kıymet!

Üst seviye risk sermayedarı ve teşebbüsçü Jason Calacanis, tanınan altcoin XRP hakkında bir tweet attı. Blockchain şirketi Ripple ile bağlantılı kripto para ünitesi XRP’nin “açıkça bir menkul kıymet” olduğunu belirtti. Calacanis tweet’inde, Blockchain şirketini token’ı bir menkul değer olarak kaydettirmediği için eleştirdi. Bunun öteki sanayi oyuncularının uyduğu kolay bir süreç olacağını savundu.  İşte detaylar…

Calacanis, altcoin XRP’nin menkul değer olduğunu söylüyor

Jason Calacanis’e nazaran Ripple, XRP’yi en başından bir menkul değer olarak tescil ettirmiş olsaydı dava masraflarından kaçınabilirdi. Calacanis’in tweet’i, Ripple’ın ABD Menkul Değerler ve Borsa Kurulu (SEC) ile yasal savaşının ateşini körüklüyor. Btcpiyasasi.com olarak da bildirdiğimiz üzere düzenleyici kurum, San Francisco merkezli Blockchain şirketini XRP satışı yoluyla kayıtsız bir menkul değer teklifi yapmakla suçladı. Teşebbüsçü, melek yatırımcı Jason Calacanis, XRP’nin aslında menkul değer olduğunu sav eden en son kişi.

Seri yatırımcı, Ripple’ın ABD SEC davasında yaptığı harcamalar hakkında yorum yaparken bugün bu teze olan itimadını lisana getirdi. Calacanis attığı bir tweet’te “XRP açıkça bir menkul kıymet” dedi. Calacanis’e nazaran Ripple için en güzel yaklaşım, gidip XRP’yi SEC’e menkul değer olarak kaydettirmek olmalıydı. Bu hareketin “çok daha az maliyetli” olacağına ve muhtemelen dava masraflarından kaçınmalarına yardımcı olacağına inanmakta. Calacanis’in yorumları, Ripple CEO’su Brad Garlinghouse’un CNBC’ye konuşurken yaptığı son açıklamadan geldi.

Garlinghouse, Ripple’ın uzun müddettir devam eden davada SEC ile gayret etmek için dava sona erene kadar 200 milyon dolar harcayacağını açıkladı. Calacanis bunun önlenebileceğine inanmakta. Ripple’ın XRP’yi “sektördeki öteki herkesin yaptığı gibi” düzenleyicilere kaydettirmesi gerektiğini söyledi. Bu açıklama, tenkitlere neden oldu. Çünkü birçok kripto kuruluşunun SEC’den rastgele bir bilgi alamaması nedeniyle tokenlerini menkul değer olarak kaydettirmediği bilinmekte.

Sektör başkanları, Calacanis’e cevap verdi

Calacanis’e karşılık verenlerden biri kripto varlık şirketi BitGo’nun kurucu ortağı ve CEO’su Mike Belshe oldu. Belshe, yatırımcının yorumlarının “cahilce bir görüşten” kaynaklandığını sav etti. Belshe, “Böyle saçma sapan açıklamalar yapmadan evvel gidip kriptoyu menkul değer olarak kaydettirmeyi deneyin” dedi. 

Jason Calacanis; Uber, Tumblr üzere son yılların en başarılı teşebbüslerinden kimilerine yatırım yapmış bir kişi. Yani, melek yatırımcılık yetenekleriyle tanınan bir isim. Buna karşın, birtakım bölüm başkanları, menkul değerler maddeleri kelam konusu olduğunda kendisinin bilgisiz olduğuna inanmakta. Coin Metrics’in kurucu ortağı ve eski COO’su Jacob Franek aşağıdakileri söylüyor:

Tekrar tekrar söylemekte yarar var – varlığın kendisi, yani XRP’nin bir menkul değer olması pek mümkün değil. Sizin işiniz tam manasıyla yatırım yapmak. Kendinizi menkul değer kanunları konusunda sahiden eğitmeyi denemelisiniz.

Ulaş Utku Bozdoğan

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

1 ay ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

1 ay ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

1 ay ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

1 ay ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

1 ay ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

1 ay ago