Tarihi Bitcoin Yasaklarıyla Ünlü Ülkeden, Çok Konuşulacak Kripto Para Hamlesi

Kriptokoin.com – Kripto para ve Blockchain teknolojisi üzerine iyice düşündükten sonra Hindistan Merkez Bankası (RBI), U dönüşü yapıyor ve kendi kripto para birimini piyasaya sürmeye karar veriyor. RBI kripto parasını herhangi bir özel Blockchain şirketinden bağımsız olarak çıkaracak.

Hindistan Merkez Bankası U dönüşü yapıyor! RBI’nın kripto parası geliyor

2018’deki kripto kışında yaşanan en önemli olumsuz olaylardan biri, Hint kripto yasağı olarak adlandırılan şeydi. O zamanlar Hindistan, devlet bankalarının yerel dijital borsalara ve kripto ile uğraşan diğer şirketlere hizmet vermesini yasakladı. Borsalar bunun için RBI’ye dava açtı ancak borsalar uzun ve yorucu mücadeleyi kazanamadılar. Koinex, Zebpay vb. gibi birçok büyük borsa faaliyetlerini sonlandırmak zorunda kaldı.

Bazı borsalar P2P ticareti kullanmaya başladı. Buna rağmen, ülke Çin’e benzer şekilde Blockchain teknolojisini, Bitcoin ve diğer kriptoya olan olumsuz tutumuna rağmen memnuniyetle karşılıyor. Şimdi, bu yılın başlarında beliren söylentiler sonrasında, Hindistan Merkez Bankası (RBI) kendi kripto para birimini piyasaya sürme niyetini açıkladı.

Çin ve Fransa’dan sonra Hindistan kendi kripto para birimini duyuruyor

Haber Inc42 tarafından bildirildi. RBI hala herhangi bir özel Blockchain ve kripto para şirketiyle olası bir ortaklığı duyurmadı. Ancak Hindistan Merkez Bankası, kendi  kripto parasını başlatmaya itiraz ediyor gibi görünmüyor. RBI başkanı Shaktikanta Das, Hindistan’da veya başka bir yerde hiçbir özel şirketin Hindistan için resmi bir devlet parası çıkarmasına izin verilmeyeceğini söylüyor. RBI kendisi kripto parasını piyasaya sürecek ve tüm süreci yönetecek. Bu karar, diğer büyük bankalarla ve devlet temsilcileriyle yapılan çok sayıda tartışma ve toplantı sonrasında alındı.

Shaktikanta Das, kripto teknolojisinin hala çok genç olduğuna inanıyor, bu yüzden sektörün gelişmesinin çok zaman alacağını ekliyor. Fransa ayrıca dijital para birimini piyasaya sürmeyi planlıyor. Daha önce Kriptokoin tarafından bildirildiği üzere, Fransa 2020’de kendi kripto para biriminin lansmanını yapmayı düşünüyor. Bu karar Facebook tarafından oluşturulan ancak henüz başlatılmayan Libra kripto parasının Fransa ve Avrupa’nın diğer bölgelerinde yasaklanmasından sonra alındı. Çin, birkaç yıldır kendi kripto parasını çıkartamaya çalışıyor ve son gelen raporlara göre Çin kripto parasını piyasaya sürmeye yakın. Çin basınında şimdiye kadar kripto para biriminin adı DCEP (dijital para birimi elektronik ödeme) olarak belirtildi.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

2 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

2 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

2 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

2 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

2 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

2 hafta ago