Categories: Altcoin Haberleri

SHIB ve Ethereum İçin Dikkat: Balinalar Milyarları Boşaltıyor!

SHIB ve Ethereum balinaları, son zamanlardaki gerilemenin ortasında cüzdanlarını boşaltıyor. Bilhassa Shiba Inu, milyarlarca token taşıyan birden fazla sürece şahit oldu.

Shiba Inu balinaları, SHIB fiyatında düşüşte milyarları boşalttı

SHIB fiyatı son günlerde sert iniş ve çıkışlar yaşadı. Etherscan bilgilerine nazaran, bu esnada önde gelen birkaç cüzdan, birden fazla süreç yoluyla iki kripto borsasına yaklaşık 6 milyar SHIB aktardı.

Önemli ölçüde SHIB, yakın vakitte en büyük kripto borsalarından ikisi olan Uniswap ve Binance’e transfer edildi. Transferler, en büyüğü sırasıyla 2.208.284.207 ve 1.472.189.471 SHIB taşıyan birden fazla süreci içeriyor.

Bu transferlerin gayesi, daha evvelki fiyat artışıyla tetiklenen Shiba Inu’ları satmaktı. Son gecelik fiyat artışı 6 milyar SHIB’in pahasını 64.440 dolara çıkardığından, bu transferlerin toplam bedeli kıymetliydi.

Yüklü ölçüde Ethereum borsalara akıyor

Ethereum’da borsalara yüklü fon akışı yaşadığı için öbür bir türbülansla karşı karşıya. Son bilgilere nazaran, Ethereum girişlerindeki bu artış, fiyatının 2.080 doların altına düşmesiyle tıpkı vakte denk geliyor.

Geçtiğimiz hafta Ethereum %3,51’lik bir düşüş yaşadı. Boğalar fiyatları 2.000 dolar dayanak bölgesinin üzerinde zar güç tutmayı başardı. Lakin, Bitcoin 30.000 dolardan reddedilince, Ethereum da bedel düşüşü gördü. Bu düşüş eğilimine karşın ETH, tekrar artış kaydetmeyi başardı. Yazım sırasında, 1.900 dolar direncinin çabucak altında süreç görüyor.

On-chain datalar Ethereum hakkında neler söylüyor

Geçen ay ETH alan tüm adreslerin ortalama kar yahut ziyanını ölçen MVRV oranı, Nisan ortasındaki üç ayın doruğundan negatif pahalara geriledi. Bu düşüş, ETH’nin 2.125’den 1.820’e düştüğü son iki haftadaki ağır satış baskısının sonucuydu.

MVRV bedelleri, kısa vadeli ETH sahiplerinin kayıpta olduğunu gösteriyor. Bununla birlikte, kripto paraların ortalama yaşının geçen hafta çok fazla değişmediğini gösteriyor. Fakat son birkaç günde bir ölçü üst hareket etti.

Ethereum fiyatı daha fazla düşebilir

Mevcut piyasa hissiyatı ve teknik indikatörler göz önüne alındığında, Ethereum’un önümüzdeki günlerde daha fazla kayıp görmesi mümkün. Ayılar piyasaya hakim olmaya devam ederse, 1800 dolarlık takviye düzeyini kırabilir. Bundan sonra ayıların sıradaki amacı 1.600 dolar aralığı olacak.

Bununla birlikte, boğalar ivme kazanmayı başarırsa, Ethereum potansiyel olarak 2.000 dolara aralığına yönelecek. 4 saatlik grafik 1.890 dolarda direnç düzeyi gösteriyor. Bu düzey kırılırsa potansiyel bir fiyat artışına yol açacak.

Shiba Inu (SHIB) fiyatı ne durumda?

Birden fazla süreçte bu borsalara yaklaşık 6 milyar Shiba Inu transferi ve akabinde bir balina yatırımcısı tarafından birkaç milyar token satın alınması, tesirli yatırımcılar ortasında SHIB’e olan ilginin devam ettiğini gösteriyor.

Bu süreçler birebir vakitte balina yatırımcılarının piyasa trendlerini yakından takip ettiklerini ve muhtemelen beklentilerine nazaran hesaplı hareketler yaptıklarını gösteriyor.

Btcpiyasasi.com‘dan takip ettiğiniz üzere SHIB, son düşüşün akabinde Cuma günü yatay hareketlerle geçirdi. Şu anda, gün içi %1,2 paha kaybettiği 0.0000102 dolar bölgesinden süreç görüyor.

Ulaş Utku Bozdoğan

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

2 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

2 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

2 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

2 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

2 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

2 hafta ago