Categories: Altcoin Haberleri

Roketleyenler: Büyükler Uyurken Bu 4 Altcoin Fırladı!

Kripto para piyasası, hafta boyunca kan kaybetti. Fed’in tutanaklarının yayınlanmasıyla düşüş yaşayan Bitcoin ve onu izleyen altcoin projeleri, 2022’nin ilk işlem haftasında pek de iyi bir performans sergilemedi. Ancak, piyasa değerine göre ilk 100’de yer alan 4 altcoin, gün içi en çok yükselişi yaşadı. Kriptokoin.com olarak bunları inceliyoruz…

4 altcoin güne yükseliş ile başladı

Cumartesi sabahının en çok kazanan altcoin’i yüzde 17.68 ile Internet Computer (ICP) oldu. ICP’nin yükselişinde pek çok faktör bulunuyor. Bunlar arasında en büyük kripto para borsası Binance’in 4 Ocak’ta yatırımcıların ICP’yi Ethereum’un yerel tokeni Ether (ETH) ile doğrudan takas etmelerini sağlayacak bir finansal aracı listeleme kararı ve bir çapraz Blockchain köprüsü olan Terabethia’nın lansmanı yer alıyor. Bu köprü, Ethereum ağındaki ERC20 tokenlarının Internet Computer Blockchain’inde yerel olarak var olmasını sağlıyor.

İkinci sırada, yüzde 15.71’lik bir yükseliş ile oracle platformu Chainlink (LINK) yer alıyor. Chainlink 2022’ye DeFi ve NFT projeleriyle birden fazla ortaklık ilan ederek girdi. Proje ayrıca, çok zincirli ekosistemin devam eden büyümesini kolaylaştırmaya yardımcı olan Zincirler Arası Birlikte Çalışabilirlik Protokolü’nü (CCIP) geliştirmeye odaklanmasıyla ivme kazandı.

Öte yandan Dash (DASH), THORChain entegrasyonu ile yüzde 15.73 değer kazandı. Son olarak, veri aktarımı, merkezi olmayan finans (DeFi) ve NFT’ler için programlanabilir gizlilik sağlayan akıllı sözleşmeler için yerleşik veri gizliliğine sahip Blockchain protokolü Secret Network (SCRT) yüzde 13.62’lik bir yükseliş yaşadı. SCRT fiyatındaki artış, film yönetmeni Quentin Tarantino’nun popüler Pulp Fiction filminin NFT’leri Secret Network’te yayınlayacağının açıklanmasından sonra geldi.

Kaynak:  Kripto Koin

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

2 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

2 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

2 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

2 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

2 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

2 hafta ago