Categories: Altcoin Haberleri

Onmilyonları Yöneten CEO: Bu 3 Metaverse Coin’de Boğayım!

On beş milyon doları yöneten kripto hedge fonu Indigo’nun CEO’su Thomas Puech, listelenen tokenler, DeFi protokolleri ve metaverse coin projeleri dahil olmak üzere üç parçalı stratejisini paylaşıyor. Ayrıca, yatırım yaptığı ve yükselişe geçtiği üç altcoin projesini açıklıyor. Thomas Puech’in paylaşımlarını Kriptokoin.com okuyucuları için hazırladık.

Indigo, bu altcoin’lere yatırım için mevcut düşüşten yararlanmayı planlıyor

Thomas Puech, kripto piyasasının düşüş eğiliminde olduğunu biliyordu ancak bu, bu yıl Şubat ayında hedge fonunu başlatmasını engellemedi. Verdiği bir röportajda, “2022’de düşüşün anlamı, 2018’de yaşadığımız kripto kışı değil” diyen Thomas Puech, “Oyuna giren o kadar çok büyük nüfuzlu şirkete sahibiz ki, düşüş piyasalarının etkisi gitgide azalacak” yorumunu yapıyor.

Son zamanlarda Goldman Sachs, kripto trade bankası Galaxy Digital ile teslim edilemeyen bir opsiyon trade’i yapan ilk büyük ABD bankası olarak tarihe geçti. Milyarder yatırımcı Ray Dalio’nun dünyanın en büyük hedge fonu Bridgewater Associates’in ilk kez bir kripto fonunu desteklemeyi planladığı bildiriliyor.

Ağır kurumsal yatırımcıların kripto alanına girmesi bir yükseliş göstergesi, ancak Rusya-Ukrayna savaşının makro zemini, enflasyon riskleri ve agresif bir Federal Rezerv’in potansiyel politika hataları, Puech’e göre dijital varlıklar alanı üzerinde baskı uygulamaya devam edecek. CEO, “Şimdilik bir belirsizlik zamanı, ama yine de önümüzdeki yıl yükselmeden önce piyasanın biraz daha düşeceğini tahmin ediyorum” diyor.

Indigo adlı hedge fonu, mavi çip tokenlere, yüksek getirili DeFi protokollerine ve aynı zamanda para karşılığı olmayan token ve metaverse coin projelerine yatırım yapmak için mevcut düşüşten yararlanmayı planlıyor.

Thomas Puech’un yatırım stratejisi

Maksimum getiri olasılığını artırmak için Puech, portföyün %50’sini uzun vadeli token holdinglerine, %20’sini DeFi protokollerine ve %30’unu metaverse ve NFT projelerine tahsis etme stratejisini geliştirdiğini söylüyor.

Puech ve ekibi, yalnızca piyasa değerine göre en iyi 30 kripto para birimini satın almak veya gizli mücevherler için binlerce tokenden oluşan tüm evreni taramak yerine, ağın üzerine inşa edilen projelere yatırım yapmadan önce Blockchain katmanlarının gücünü değerlendiriyor. “Örneğin, ATOM’a yatırım yapacaksak, o zaman tüm Cosmos ekosistemine yatırım yapacağız” diyor ve ATOM tarafından desteklenen Proof os Stake (PoS) Blockchain’e atıfta bulunuyor. Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve Terra (LUNA), Puech’in yıllık getiride yaklaşık %30 kazanmayı beklediği portföydeki uzun vadeli holdinglerden bazıları.

Ek kar elde etmek için, riskten korunma fonu ayrıca merkezi olmayan borç verme, stake etme ve otomatik piyasa yapıcılar üzerinde verim çiftçiliği fırsatlarıyla da meşgul olmayı planlıyor. Metaverse ve NFT cephesinde Puech, ekibin yalnızca yüksek kaliteli projelerin tokenlerini almakla kalmayacağını, aynı zamanda NFT teminatlı kredilerden ve metaverse arazi satın alımlarındaki patlamadan da yararlanacağını ifade ediyor.

Yatırımcıların yükselen kripto yatırımlarına yönelik coşkusu nedeniyle güvenilir projelerin ilk aşamalarına girmek zor olsa da Puech, bu protokollerin sigorta, saklama çözümlerini güvence altına almasına yardımcı olmak için hedge fonu ve kripto likidite geçmişinden yararlanarak kripto dostu banka hesaplarıyla bu fırsatlara erişebildiğini söylüyor.

Ünlü CEO’nun yükselişte olduğu 3 metaverse coin

NFT’ye olan genel ilgi, son haftalarda işlem hacimlerinin düşmesiyle azalırken, Puech, özellikle Coinbase ve Instagram’ın uzun süredir vaat edilen NFT platformlarını daha geniş bir kitleye sunması durumunda, NFT’lerin bu yıl içinde başka bir yükselişe geçeceğine inanıyor. Her şeyden önce, metaverse’nin büyümesini sağlayan NFT’ler konusunda iyimser.

Birbirine bağlı büyüme dinamiğinden yararlanan metaverse coin projelerinden biri, Puech’in ‘merkezi olmayan bir Minecraft’a benzettiği sanal alan The Sandbox (SAND). Metaverse coin projesi, Facebook’un Meta’ya dönüşünün ardından ve geniş tabanlı bir kripto boğa piyasasının ortasında geçen yıl %487 arttı. Token metaverse’de, moda markalarına, diğer satıcılara ve reklamcılara kiralayarak daha fazla kar elde edebilen arazi NFT’lerine de sahip.

NFT’lerin ve metaverse kesişiminde çalışan başka bir token, merkezi olmayan bir Pokemon Go’ya biraz benzeyen Dropp (DROPP). Platformun kullanıcıları, artırılmış gerçeklik teknolojisini kullanarak NFT’leri basmak için fiziksel bir yerde buluşabiliyor. Bununla birlikte, toplam arzı 500 milyon olan DROPP tokeni henüz halka satılmadı ve bu nedenle whitepaper’ına göre kripto borsalarında listelenmiyor.

Puech ayrıca Solana Blockchain üzerine inşa edilmiş bir Japon play-to-earn (P2E) oyunu olan Aurory’yi (AURY) seviyor. Popüler P2E oyunu Axie Infinity’nin oyuncuları gibi, kullanıcılar istekleri tamamlayarak, düşmanları yenerek ve NFT’ler olarak tasarlanan ‘Nefties’ adlı yaratıkları kullanarak diğer oyuncularla rekabet ederek token ödülleri ve oyun içi öğeler kazanıyorlar.

Kaynak:  Kripto Koin

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

1 ay ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

1 ay ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

1 ay ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

1 ay ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

1 ay ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

1 ay ago