Categories: Analiz

Nomics: “Bitcoin Hacminin Yüzde 17’si Gerçek”

Nomics yaptığı araştırmada çok çarpıcı sonuçlar elde etti. Yapılan bu araştırmada Bitcoin’in hacminin sadece yüzde 17’sinin gerçek olduğu öğrenildi. Nomics’in en büyük destekçilerinden birisi de Coinbase Ventures. Ünlü borsa Nomics’in en büyük fon kaynaklarından birisi olarak karşımıza çıkıyor. Birkaç gün önce Nomics’in başlatmış olduğu programda kripto paraların hacimleri araştırıldı. Yapılan bu araştırmada birbirinden ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Bitcoin’in ticari hacminin hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığını ifade eden ünlü şirket, Bitcoin hacminin yalnızca yüzde 17’sinin gerçek olduğunu ifade etti. Ünlü şirkete göre günümüzde pek çok kripto para hacim takip sitelerinin sahte olan hacimleri görmezden geldiğini ifade etti. Wash trading olarak bilinen bu yöntemin yalnızca Nomics tarafından tespit edildiği de vurgulandı.

Nomics tarafından yapılan araştırmada Bitcoin’in ticari hacminin yalnızca 2 milyar dolarlık kısmının gerçek olduğu iddia edildi. Bunun yanında Bitcoin hacminin yüzde 35’lik kısmı ise şeffaflık bakımından nötr olarak yorumlandı. Tüm bu oranların dışında kalan kısım ise sahte hacim olarak değerlendiriliyor. Yani Bitcoin hacminin yüzde 38’lik bir kısmının gerçeği yansıtmadığı ve kullanıcıları yanılttığı öngörülüyor. Kripto paralardaki hacim meselesi senelerdir çözülemeyen sorunların başında geliyor. Nomics’ten öncede Bitwise Asset Management şirketi de kripto paralardaki hacim meselesine eğilmişti. Ünlü şirket yaptığı araştırmada kripto paralardaki hacimlerin kesinlikle gerçeği yansıtmadığını ifade etmiş ve o zamanlar en çok konuşulan konular arasına girmeyi başarmıştı.

Sadraf

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

1 ay ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

1 ay ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

1 ay ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

1 ay ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

1 ay ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

1 ay ago