Categories: Altcoin Haberleri

Libra Projesi Baskı Nedeniyle Ertelenebilir

Dünyanın en büyük sosyal medya platformu olan Facebook, Libra isimli kripto para projesini 2020 yılında çıkaracağını duyurmuştu. Bu haber milyonlarca kişiyi heyecanlandırmaya yetmişti. Bitcoin’in en büyük rakibi olarak görülen Libra ile ilgili hemen hemen her gün yeni gelişmeler yaşanıyor. Libra projesi kapsamında çalışan üst düzey bir yönetici, Libra’nın faaliyete geçmesinin ertelenebileceğini ve sıkıntıların çözülmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca projede birtakım sıkıntıların yaşandığını da ifade ederek şaşkınlık yarattı. Libra Association Müdürü Bertnard Perez konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Perez, Avrupa ülkeleri ile sürekli iletişim halinde olduklarını vurguladı. Libra projesini 2020 yılının ikinci yarısında çıkarmayı düşündüklerini söyleyen Perez, regülatörlerin baskısı nedeniyle bu sürecin iki çeyrek dönem daha uzayabileceğini vurguladı.

Libra projesi kamuoyuna duyurulduktan itibaren adeta yer yerinden oynadı. Libra’nın büyüklüğü pek çok ülkede korku yarattı. Bu kapsamda birçok regülatör Facebook üzerinde ciddi baskılar kurmaya başladı. Facebook’da gerekli çalışmaların yapılacağının sözünü vermişti ancak bu çalışmaların 2020 yılının ikinci yarısına kadar yetişmeyeceği öğrenildi. Buna göre Libra’nın tam olarak faaliyete geçmesi 2020 yılının sonlarına doğru ya da 2021 yılının ilk çeyreğinde faaliyete geçmesi bekleniyor. Konu hakkında önemli açıklamalarda bulunan Perez şu ifadeleri kullandı: “Projemizin gecikip gecikmesinin pek bir önemi yok. Burada asıl önemli olan regülatörlerle ortak bir paydada birleşmemiz ve sorunsuz bir şekilde ilişki yürütmemiz gerekir. Bu kapsamda çalışmalarımız son hızıyla devam ediyor.” açıklamasında bulundu.

Sadraf

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

1 ay ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

1 ay ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

1 ay ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

1 ay ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

1 ay ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

1 ay ago