Kriptoda hataya yer yok: 300 bin dolarlık NFT’yi yanlışlıkla 3 bin dolara sattı

Kriptoda hataya yer yok: 300 bin dolarlık NFT’yi yanlışlıkla 3 bin dolara sattı

Paylaş
BTC Piyasası: Kriptoda hataya yer yok: 300 bin dolarlık NFT’yi yanlışlıkla 3 bin dolara sattı

En prestijli NFT koleksiyonlarından biri olan “Bored Ape Yacht Club” ürünleri tüm dünyada büyük ilgi görmeye devam ederken, alıcılar arasında Jimmy Fallon’dan Stephen Curry’ye kadar birçok ünlü isim bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde, koleksiyonun nadir parçalarından birinin 2.7 milyon dolara satıldığı bu NFT’lerden biri ise uzun zaman unutulmayacak bir fiyatla yeni alıcısına gitti.

75 ETH yerine 0.75 ETH!

Bilindiği üzere “Bored Ape Yacht Club” koleksiyonunda taban fiyat şu an 52 ETH yani yaklaşık 210 bin dolar civarında ancak bir kullanıcı sahibi olduğu ürünü yanlışlıkla, sadece 3 bin dolara satmak zorunda kaldı. ABD’lilerin genelde “şişman parmak hatası” olarak nitelendirdikleri yanlış tuşa basmayla oluşan durum sonucunda, maxnaut adlı kullanıcı 75 ETH fiyatla satmak istediği “Bored Ape Yacht Club” NFT’sini 0.75 ETH’e satışa çıkardı.

Anında satıldı, 34 bin dolar da ek ücret ödendi

“Bored Ape Yacht Club” ürünü gibi değerli bir NFT’nin bu kadar ucuz fiyatla satışa konması ise anında sonuç verdi ve koleksiyon parçası saniyeler içinde satıldı. Hatta alıcı işlemi hızlandırmak için 34 bin dolarlık da ek ücret ödedi. İşlemin, belirli bir fiyatın altında listelenen NFT’leri otomatik ve hızlı almak üzere tasarlanmış bir bot tarafından tamamlandığı tespit edildi.

“İptal tuşuna basıncaya kadar işlem tamamlandı”

Konuyla ilgili olarakl cnet.com’a konuşan anonim kullanıcı maxnaut kısa bir konsantrasyon kaybının kendisine 250 bin dolara mâl olduğunu söyledi:

“Nasıl oldu bilmiyorum. Aslında çok basit. Konsantrasyon kaybı… Neredeyse her gün birçok ürünü alıyorum ve satışa koyuyorum. Bunu da yaparken çok dikkatli davranmadım. Hatamı fark ettiğimde anında ‘iptal’ tuşuna basmak istedim ama işlem tamamlanmıştı. 34 bin dolarlık gaz ücreti ödendi ve ben iptal’e basıncaya kadar işlem hızlı şekilde tamamlandı. Bu şekilde, bu hata bana 250 bin dolara mâl oldu”

Geleneksel finans dünyasında bu tür “şişman parmak” hataları genelde şirketler tarafından zamanında müdahale edilerek önlenebiliyor ancak merkeziyetsiz finansta bu tür hataların affı olmuyor. 2014 yılında Japon bir yatırımcı yanlışlıkla Toyota hisselerinin %57’sini satın almıştı.

Kripto para evreninde de geçmişte bu tür hataların olduğu görülmüştü. USDT ihraççısı olan Tether şirketi 2019 yılında, coin arzını yanlışlıkla 2 katına çıakrmış ve 5 milyar dolar USDT basmıştı. Mart ayında da, BlockFi şirketi her kullanıcısının hesabına 700 Gemini doları göndermiş sonra da bunları geri istemişti. Fonları geri vermek istemeyen kullanıcılar ise mahkeme tehdidiyle karşı karşıya kalmışlardı.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap