Categories: Altcoin Haberleri

Kripto Para Balinalarının Yeni Avı, Bu 3 Altcoin!

Kripto para balinaları, Bitcoin ve altcoin dünyasında büyük ehemmiyet taşıyor. Kişisel, küçük yatırımcılar balinaların neler alıp sattığını merakla izliyor. Bu yazımızda, en son balina hareketine maruz kalan 3 altcoin’den bahsedeceğiz. İşte detaylar…

Kripto para balinası, 3.79 trilyon PEPE aldı

On-chain bilgiler sağlayan Lookonchain, PEPE Coin satın almak için yaklaşık 1 milyon dolar harcayan bir kişinin detaylarını paylaştı. On-chain datalara nazaran, kullanıcı 422 ETH ve 100 bin USDC ile 3.79 trilyon PEPE satın aldı. Satın alma süreci 19 Nisan’dan 2022 Nisan’a kadar ortalama 0,0000002563 USD fiyatla gerçekleşti. Bu alım, birebir vakitte kullanıcıyı PEPE’nin onuncu en büyük sahibi haline getirdi. Btcpiyasasi.com olarak da bildirdiğimiz üzere birinci günlerinde PEPE, Twitter’daki kripto para topluluğunun ilgisini çeken kayda paha bir süreç nedeniyle kıymetli ölçüde dikkat çekti.

Bir göğüs coin traderı, yaklaşık 250 dolar bedelindeki 0,125 ETH’yi 5,9 trilyon PEPE tokeni karşılığında sattı. Göğüs coin’e olan ilgi arttıkça, yatırımcının elindeki coin’in bedeli 19 Nisan 2023’e kadar yaklaşık 1.8 milyon dolara yükseldi. Yani, potansiyel olarak birinci yatırımın yaklaşık 4.500 katı bir getiri sağladı. Geçtiğimiz hafta, PEPE Coin’i çevreleyen büyük bir heyecan vardı. Bu da piyasa kıymetinin yalnızca birkaç bin dolardan 150 milyon doların üzerine fırlamasıyla sonuçlandı. Hatta birçok trader, PEPE ile “meme coin sezonunun” tekrar gelip gelmediğini tartıştı.

Arbitrum’da büyük yatırımcı hareketleri dikkat çekiyor

Arbitrum (ARB) balina hareketleri ile yüksek performans gösteren kriptolar ortasına katılan ikinci coin oldu.  ARB dün, 24 saat içinde yüzde 11,63 artışla 1.48 dolara ulaştı. ARB, mevcut durumda layer 2 momentumuna öncülük ediyor. Mevcut Arbitrum büyümesi, daha geniş yükseliş piyasası hassaslığı ile birlikte besleniyor olsa da, diğer faktörler de dikkat çekiyor. L2 ağı, balina yatırımcıları tarafından biriktirilmekte. Arbitrum’un kimi çekirdek iştirakçilerine yönetişim token mükafatları dağıtma atılımı, balinaların tokenı daha çok biriktirmesine neden oldu. yüksek birikime neden oldu. Bu balinalardan kimilerinin uydurma airdrop alması, kimilerinin satışlarını körükledi. Lakin, çok sayıda kişi de çantalarına ekleme yapıyor.

Arbitrum, rakip layer 2 protokollerinin birçok üzere, nispeten yeni bir ağ. Bu nedenle, tokeninin fiyatı hala istikrar arayışında üzere görünmekte. Kripto para ünitesi tam bir ay evvel 11,80 dolar ile tüm vakitlerin en yüksek (ATH) fiyatına ulaştı lakin kısa müddette yüzde 87’den fazla bedel kaybederek mevcut düzeyine geriledi. L2Beat bilgilerine nazaran, Arbitrum hem süreç sayısı hem de gas fiyatları açısından bir L2 olarak üst sıralarda yer alırken, yeni bir boğa piyasası onaylanana kadar ATH’sini yine test edemeyebilir. Mevcut fiyatıyla Arbitrum, en düşük fiyat noktasının yüzde 30 üzerinde bulunuyor. Bu da coinin birinci destekçilerinin kâr durumunda olduğuna işaret ediyor.

SHIB balinası, 168 milyar coin satın aldı

Son olarak, Etherscan.io dataları, Shiba Inu’nun en büyük 19. sahibinin son 24 saat içinde iki başka süreçle 1.72 milyon dolar kıymetinde 168,37 milyar SHIB satın aldığını ortaya koyuyor. Balinanın alım çılgınlığı yaklaşık dört saat evvel tek bir süreçle başladı. Portföye 9,81 milyar SHIB ekledi. Lakin bu yalnızca bir başlangıçtı. Birkaç dakika sonra balina, 1,62 milyon dolar kıymetinde dudak uçuklatan bir alım daha yaptı. Yani, sonuç olarak toplamda 158,55 milyar dolarlık SHIB satın aldı.

Bu haber, “BlueWhale0073” olarak bilinen en düzgün ETH balinasının akabinde geldi. BlueWhale, iki başka süreçle 3,32 milyon dolar bedelinde 311.9 milyar SHIB’lik özel bir alım yaptı. Shiba Inu Ekosistemindeki son gelişmeler Balinaların SHIB’e olan ilgisini yine canlandırdı. En son, Litvanya merkezli önder Blockbank, platformuna Shiba Inu için dayanak ekledi. Bir diğer heyecan verici gelişme olarak Binance Hisse haberi geldi. Binance Hisse, SHIB’in ödeme prosedürü olarak kullanımını üst düzeye taşımak için ivendPay ile işbirliği yaptı.

Ulaş Utku Bozdoğan

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 hafta ago