Categories: Altcoin Haberleri

Japonya Libra’yı Araştıracağını Duyurdu

Facebook’un Libra projesini araştıracak ülkelere Japonya’da katıldı. Kripto para piyasasına önümüzdeki sene katılacağı öngörülen Libra’nın henüz faaliyete başlamadan Japonya bu projenin araştırılmasını istedi. Bir hafta sonra Fransa’da yapılacak Maliye Bakanları toplantısından önce Japon yetkililer Libra ile ilgili tüm bilinmeyenleri ortaya çıkarmak için çalışacaklarını vurguladı. Libra’nın Japonya’ya ne gibi dezavantajları olacağı yönünde derinlemesine bir çalışma başlatılacak. Hükümet bu konu ile ilgili bir çalışma gurubu oluşturulduğunu açıkladı. Bu çalışma grubunda ise Maliye Bakanlığı, Merkez Bankası ve Finansal Hizmetler’de çalışan temsilciler katılacak. Hükümet, bu ekiple birlikte Libra’yı detaylıca araştıracağını ifade etti.

Hükümet tarafından oluşturulan çalışma grubu ilk toplantısını bu hafta yaptı. Yapılan toplantıda Libra ile baş edebilmek için birçok farklı politika geliştirildiği açıklandı. Önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek olan G7 Maliye Bakanlar toplantısının ana konusu kripto paralar olacak. Öte yandan Japonya ile beraber Fransa’da Libra ile alakalı nasıl bir önlem alınması gerektiği hakkında fikir alışverişinde bulunacak. Bilindiği üzere daha önceden de pek çok ülke Libra’yı derinlemesine araştıracaklarını ve bu süreçte proje aktif olsa bile ülkelerinde faaliyete başlayamayacağı duyurulmuştu. Bu ülkeler arasında İngiltere, Çin ve İran yer alıyor. Hatta Amerika Birleşik Devletleri dahi Libra’nın faaliyete geçirilmemesi konusunda ciddi uyarılarda bulunmuştu. Bu açıklamalar üzerine Facebook yetkilileri, gerekli çalışmaların yapılacağını ve kimsenin endişe etmemesi gerektiği yönünde bir açıklama yayınlamıştı.

Sadraf

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

5 gün ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

5 gün ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

5 gün ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

5 gün ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

5 gün ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

5 gün ago