Categories: Analiz

Jamie Dimon: “Kripto Paralar Tehdit Değil”

JPMorgan Chase’in kurucusu olan Jamie Dimon, kripto paralarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Dimon yaptığı açıklamada, kripto paraların bankacılık sistemini tehdit etmediğini ve herhangi bir zarar vermediğini ifade etti. Küresel bankacılık sisteminin her geçen gün daha da geliştiğini vurgulayan Dimon, aynı şekilde kripto paralarında sürekli olarak kendini yenilediğini ve geliştiğine dikkat çekti. Kripto paraların küresel bankacılık sistemine zarar verdiği düşüncesinin doğru olmadığını anlatan Jamie Dimon, kısa ve orta vadede böyle bir zararın oluşmasının mümkün olmadığını açıkladı. Çoğu zaman bankaların kripto paralarla ilgili çeşitli korkularının olduğuna yönelik çıkan haberlere gülüp geçtiğini söyleyen JPMorgan’ın CEO’su, böyle bir şeyin gerçekleşme ihtimalinin yakın zamanda olmayacağını dile getirerek küresel piyasayı rahatlattı.

Jamie Dimon, kripto paraların bankacılık sektörüne sunduğu katkıya da dikkat çekti. Dimon yaptığı açıklamada, kripto paralar sayesinde her gün bankalarda trilyonlarca dolarlık işlemin döndüğünü vurguladı. Yalnızca Bitcoin ticareti ile günde 6 trilyon dolarlık işlem yapılıyor. Her geçen gün bu miktarların arttığına da dikkat çeken ünlü isim, kısa vadede bu durumdan bankaların kazançlı bile çıkabileceğini açıkladı. JPMorgan’ın CEO’su Dimon yapmış olduğu bu açıklamalarla da bankaları uyarmış oldu. Kripto paraların küresel bankacılık sisteminin yerine asla geçemeyeceğini ve bankalarında bu nedenden ötürü korkuya kapılmamaları gerektiğini vurguladı. Aynı zamanda bankalarında sürekli bu ifadelerin arkasına saklanmamaları gerektiğini de açıkladı.

 

Sadraf

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 hafta ago