Categories: Altcoin Haberleri

İşte Balinaların Aldığı ve Binance’e Döktüğü Altcoinler!

Balina cüzdanlarını inceleyen on-chain araştırmacıları, son vakitlerde büyük yatırımcıların radarında olan altcoinler hakkında bilgi sağlıyor. Bilgilere nazaran, 1INCH, ETH ve BLUR günün öne çıkan projeleri ortasında yer alıyor.

Devasa altcoin balinası, 7,01 milyon 1INCH transfer etti

BitcoinEmber’in radarına takılan bir balina, Binance’e yaklaşık 3,42 milyon dolar kıymetinde 7,01 milyon 1INCH transfer etti. Devasa yatırımcı, 0,01 ve 0,067 dolar fiyattan toplamda 15 milyon 1INCH satın almıştı. Daha sonra, kilidi açılmış 11,25 milyon tokenin tamamını sattı.

Bunların ortasında: 2 milyonu, ortalama 1,34 dolar satış fiyatıyla satıldı. Daha sonra 750.000’i, 3,47 dolardan FTX’e ve 8,5 milyonu, ortalama 0,62 dolar fiyatıyla Binance’e devredildi.

Bir başka büyük yatırımcı, ETH ve BLUR satın alıyor

Ember’den bir başka raporda, bugün dev bir balina adresinin ortalama 1905 dolardan 3 milyon dolar bedeline ETH satın aldığı ortaya çıktı. Balina diğer bir süreçte, 760.000 BLUR ve 1.01 milyon 1INCH satın aldı. BLUR ve 1INCH yatırımları, sırasıyla 520.000 ve 500.000 dolar kıymetindeydi.

Ember süreçleri şöyle yorumluyor: “Bu dev balina adresi, kısa vadeli bir ETH oyuncusu. Her süreç cinsinde yaklaşık 3.000 ETH satın alıyor. daha sonra birkaç gün içinde satıyor.”

Büyük Ethereum yatırımcılarının sayısı geçen yıla nazaran artıyor

Santiment’in bilgileri, Ethereum balina adreslerinin geçen yıl %5,7’lik büyüme kaydettiğini gösteriyor. Bilgilere nazaran, şu anda piyasada 12 ay öncesine kıyasla yaklaşık 380 daha fazla köpekbalığı ve balina var.

İşte son birkaç yılda bu tıp yatırımcılar için Ethereum Tedarik Dağıtımındaki eğilimi gösteren bir grafik:

Bu yatırımcılar, cüzdanlarında bu kadar büyük meblağlar bulundurdukları için piyasada epey tesirli olabilirler. Üstteki grafikte gösterildiği üzere, 1.000+ ETH aralığı için Arz Dağılımı bir yıl evvel 6.712 kıymetine sahipti. O vakitten beri, indikatör genel bir yükseliş yaşadı. Kıymeti bugün 7.092’ye yükseldi.

Bu metrik, geçen yıl ağda köpek balıklarına ve balinalara ilişkin 380 yeni adresin ortaya çıktığını gösteriyor. Böylelikle, büyük ETH yatırımcı sayısı yaklaşık %5,7’lik artış kaydetti. Ayı piyasası ETH’yi sıkıca kavradığı için Ethereum geçen yılın büyük kısmında düşüş gördü. Genel olarak, hala %35 düşüşte, bu da balinaların taban fiyatları tercih ettiğini gösteriyor.

Altcoin balinaları, düşen ETH fiyatında karşın geri adım atmadı

Geçen yıl %35 düşüşe karşın, Ethereum balinaları ek satın alımlardan vazgeçmiyor. Ayrıyeten, bu aksiyon, kısa vadeli fiyat dalgalanmalarının ortasında bile, bu yatırımcı sınıfının uzun vadeli bir yükseliş görünümüne sahip olduğunu gösterdi.

Ancak, Piyasa Bedelinin Gerçekleşen Bedele Oranı (MVRV) büsbütün farklı bir senaryo gösteriyor. Yazım sırasında, Ethereum’un 365 günlük MVRV oranı %22,79’du. Bu da kendini ETH satın alan köpekbalıklarının geçen yıl daha fazla kar elde ettiği manasına geliyor.

Btcpiyasasi.com’dan takip ettiğiniz üzere Ethereum, Nisan ayını 2.000 doların altında kapatmaya hazırlanıyor. Emsal biçimde, BTC fiyatı Mayıs’a 30.000 doların altında girecek.

Ulaş Utku Bozdoğan

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

3 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

3 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

3 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

3 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

3 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

3 hafta ago