Categories: Altcoin Haberleri

Dikkat: Google Bu 10 Altcoin ile İşbirliği Duyurdu!

Son gelen haberlere nazaran Google Cloud, Web3 startup programını 11 Blockchain firması ile genişletiyor. Bu kapsamda Google, 10 altcoin projesi ile işbirliğine gitti.

Alphabet, Google Cloud for Startups programını genişletti

Btcpiyasasi.com olarak bildirdiğimiz üzere, Google 10 altcoin projesi ile işbirliğine gitti. Bu doğrultuda Google, yeni teşebbüsleri hızlandırmaya yardımcı olacak. Başka bir sözle Google, Web3 startup programının bir kesimi oldu.

Programa 25 Nisan itibariyle 11 Web3 projelesi dahil oldu. Bunlar: Alchemy, Aptos, Base, Celo, Flow, Hedera, Nansen, Near, Polygon, Solana ve Thirdweb. Tıpkı gün, Blockchain tahlil firması Nansen, Google Cloud ile paydaşlık kurduğunu duyurdu. İştirak kapsamında Nansen, startup’lar için gerçek vakitli Blockchain bilgileri sağlayacak. Veritabanı şu anda 250 milyondan fazla cüzdan etiketi içeriyor.

Şu anda Google Cloud, Web3 teşebbüsleri için iki eser paketine sahip. Bunlar, firmaların finansman sağlayıp sağlamadıklarına nazaran ayırt ediliyor. Ön tohum şirketlerinin, Google’ın katılacağı Paris Blockchain Haftası, Consensus ve TOKEN2049 Singapur üzere etkinliklere erişim ile iki yıl boyunca geçerli olan 2.000 dolara kadar Google Cloud kredisi almaları mümkün.

Altcoin projelerine sağlanacak imkanlar ve avantajlar

Tohum teşebbüsler için avantajlar ortasında Google Cloud ve Firebase kullanımı için iki yıl boyunca 200.000 doların yanı sıra 12.000 dolar Google Cloud Enhanced Support kredisi ve 12 aylık fiyatsız Google Workspace Business Plus yer alıyor. Ayrıyeten, ortalarında Aptos, Celo, Flow, HBAR Foundation, Near ve Solana Foundation’ın da bulunduğu Web3 projeleri, bu cins firmalara prestiji yahut token olarak her biri 1 milyon dolara kadar hibe sağlayacak.

Tohum firmaların ayrıyeten Polygon Ventures’dan 3 milyon dolara kadar finansmana erişme imkanı olacak. Bu ortada, Base Ecosystem Fund teşebbüsçüler için öncelikli incelemeler sağlıyor. Ayrıyeten, Coinbase Ventures da onları listeleme takımları ve ilgili risk sermayedarlarıyla tanıştıracak. Başka avantajlar ortasında VIP dayanaklı 10.000 dolara kadar Alchemy kredisi de var. Ayrıyeten imkanlar ortasında, Thirdweb ile gazsız kontrat dağıtımı yer alıyor. Nansen’in kurucu ortağı ve CEO’su Alex Svanevik, Google Cloud ile paydaşlık konusunda şunları söyledi:

Kripto para oyun alanını düzleştirmek için gerçek vakitli istihbarat sağlayabiliyoruz.

Bulut bilişim devinin kripto serüveni

Google Cloud, 2018 yılında geliştiricilerin büyük veritabanlarına ping atmalarını sağlayan bir metot olan BigQuery’ye Bitcoin ve nihayetinde öbür Blockchain’ler için data kümeleri ekleyerek Web3’e birinci adımını atarken, 2022 yılında kendi özel dijital varlıklarını ve Web3 mühendislik takımlarını oluşturduğunu duyurarak Web3 stratejisini hızlandırdı.

Google Cloud, Coinbase, BNBChain, Celo ve Casper Labs üzere önde gelen kripto firmalarıyla işbirliğine gitti. Ayrıyeten, Blockchain’lerle neredeyse daima bir paydaşlık akışı duyurdu. Ayrıyeten sunucularını Sky Mavis, Solana ve Tezos Blockchain’ler için doğrulayıcılar ya da Blockchain’lerin güvenliğini sağlamaya ve sürdürmeye yardımcı olan bilgisayarlar olarak sundu. Ve Ekim ayında, geliştiricilerin Google’ın sunucularındaki Blockchain’lerine erişmeleri ve bunları kullanmaları için kolaylaştırılmış bir yol olan Blockchain Node Engine’i tanıttı.

Ulaş Utku Bozdoğan

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 hafta ago