Categories: Altcoin Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kripto Para ve Metaverse Talimatı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen MYK toplantısında, gündemin ilk sırasında kripto para ve metaverse yer alıyordu. Toplantı sonrasında Erdoğan’ın, metaverse ve kripto para alanıyla alakalı üç ayaklı bir çalışma yapılması talimatı verdiği belirtildi. Kriptokoin.com olarak detayları aktarıyoruz…

Cumhurbaşkanı, kripto para ve metaverse hakkında konuştu

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik; kripto para, Blockchain ve metaverse konularının MYK’da gündeme geldiğini belirtti. Çelik, “Sayın Genel Başkanımız, bu konuların hukuki alt yapısının çalışılmasıyla ilgili de talimatlar vermiştir, ilgili birimlerimize,” ifadelerini kullandı. Talimat, üç ayaklı bir çalışmayı içeriyor. Toplantıda, metaverse için önlemler alınması gerektiği de vurgulandı. Bu konunun titizlikle araştırılması gerektiği vurgulandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın metaverse konusunda, “Hassas bir konu, iyi ve titiz bir çalışma yapılsın” dediği belirtildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisinin de katılacağı bir internet formu düzenlemesi konusunda bir talimat verdi ve bu kapsamda metaverse ve kripto paranın yanı sıra, sosyal medyadaki alım satımların da inceleneceği belirtildi. Özellikle metaverse’teki arazi alımlarının nasıl yapıldığının gözlemleneceği bildirildi. Bazılarının Meryem Ana Tapınağı ve bazı müzeleri satın almalarının, bir soruna yol açabileceği belirtildi. Cumhurbaşkanı, bu konuda alanın uzmanlarının da çalıştaya davet edilmesi talimatını verdi.

Öte yandan, AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, metaverse ile ilgili bir sunum yaptı. Sunumda birçok sosyal medya platformunun yakında bu dünyaya taşınabileceği ve kripto paranın da metaverse ile bağlantılı olduğu aktarıldı. Buna yönelik olarak parti kurmaylarının “Gelişmeleri takip etmemiz lazım. Temkinli davranmalıyız. Bu alandaki gelişmelerde öncü de olmamız gerekiyor. Ancak, bizim burada yapacağımız her şey o dünyanın ticarileşmiş kısmını meşrulaştırmaya dönük de olabilir. Ona da dikkat etmemiz gerekiyor,” ifadelerini kullandığı belirtildi.

Kaynak:  Kripto Koin

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

2 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

2 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

2 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

2 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

2 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

2 hafta ago