Categories: Altcoin Haberleri

Credit Suisse’den Metaverse Tavsiyeleri: Bu 12’sine Bakın!

Facebook’un geçen Ekim ayında Meta olmasından bu yana, birçok yatırımcı dikkatlerini metaverse’e ve oradan elde edilecek potansiyel kârlara çevirdi. Ancak, kripto paraların düşüş yaşadığı “kripto kışı” bazı endişeleri artırdı. Benzer şekilde, geçen hafta Meta firması, metaverse işinin 2021’in dördüncü çeyreğinde 10 milyar dolar kaybettiğini açıkladı ve Meta hisselerindeki yüzde 25’lik düşüş yatırımcılara tam olarak güven vermedi. Ancak Credit Suisse analisti bu alanın yükselişinin devam edeceğini ve beraberinde 12 hisse senedini de yükseltebileceğini düşünüyor. Kriptokoin.com olarak detayları aktarıyoruz…

Metaverse, çağı değiştirmeye geliyor

Yine de, son sorunlar, şirketleri ve yatırımcıları metaverse’e milyarlarca dolar dökmekten alıkoymadı. Birçoğuna göre, metaverse çağı geliyor. Global Sektör Araştırma Başkanı Manish Nigam liderliğindeki Credit Suisse analistlerinden oluşan bir ekip de aynı fikirde. Nigam, 8 Şubat tarihli bir notta, “Metaverse eninde sonunda tüm teknoloji, medya ve telekom sektöründe derin değişiklikler getirmeli,” ifadelerini kullandı.

Daha geniş bir düzeyde, Nigam ve ekibi, metaverse’ün yükselişinden en çok etkilenecek sektörleri, ilki içerik oluşturma şirketlerine odaklanarak üç ana kategoriye ayırdı. Diğer kategoriler bileşenler, montaj ve ekran alt sektörleri dahil olmak üzere donanım ve yarı iletken üreticisi firmalar oldu. Credit Suisse analisti, aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Yarı iletkenler için, metaverse, veri ekonomisinin oluşturma/yakalama, depolama, iletme ve analiz etme ve güç/performanstaki iyileştirme daha fazla veri tüketimini ve kullanım durumlarını açığa çıkarırken fayda sağlamaya hazır. Donanım tarafında ise metaverse; montaj, ekran, kamera/optik, PCB/alt tabaka, MLCC, konektörler ve artırılmış gerçeklik/sanal gerçeklik fırsatlarını yönlendirecektir.

Metaverse’ün karşısında bazı engeller var: Bunlar nelerdir?

Nigam, metaverse’ün benimsenmesinin şu anda karşı karşıya olduğu en büyük sorunun, maliyeti düşürürken bilgi işlem gücünün performansını iyileştirme arasında bir denge bulmak olduğunu yazdı. Örneğin, Fortnite’ta tamamen sürükleyici bir metaverse ayarını desteklemek için bilgi işlem gücünde 1.000 kat iyileştirme gerektiğini tahmin etti. Ancak bazı durumlarda şimdiden kolayca 10.000 doları aşan yüksek kaliteli oyun bilgisayarları ile şirketler, kullanıcı deneyimini hızlandırırken maliyetleri düşürmenin bir yolunu bulmalıdır.

Bu sorunun merkezinde, bilgisayarlar ve oyun konsolları da dahil olmak üzere binlerce tüketici ürününde bulunan yarı iletken yongalar yer alıyor. Nigam, bunların metaverse ekonomisinin temel yapıtaşı haline geldiğini aktarıyor. Metaverse olsun ya da olmasın, yarı iletkenler günlük hayatımızın giderek daha önemli bir parçası haline geldi. 1977’den bu yana, yarı iletken çipler, büyük ölçüde kişisel bilgisayarların ve cep telefonlarının çoğalması sayesinde 70 kat kadar arttı. Bu sektörün küresel piyasadaki değeri yüzde 1’den 3’e çıkarken, Nigam’a göre 2030’a kadar yüzde 8’ler görülebilir. Ayrıca metaverse’ten en çok yararlanan sektörlerin işlem, bellek ve bağlantı olabileceğine dikkat çekti.

Metaverse’te de donanım yarışı sürüyor

Nigam, büyük artırılmış gerçeklik (AR) ve sanal gerçeklik (VR) platformlarının “yonga setleri, ekran, optik ve kullanıcı deneyimini geliştirmek için izleme çözümlerinde ilerlemeler” yaşadığını söyledi. Ayrıca, bu cihazların ağırlığının, daha iyi tasarım değişiklikleriyle gözle görülür şekilde azaldığını kaydetti. Ancak, her iki platform da zorluklarını tamamen çözemedi.

Örneğin, VR’da kullanılan fresnel lensler, renk sapması veya renk bozulması sorununu ortaya çıkarıyor. Nigam, her ne kadar yeni lens materyalleri yaratılmış olsa da bunların ticarileştirilmesinin biraz zaman alacağını söylüyor. Diğer taraftan, modern AR cihazlarında çift görüntü, bozulma, daha yüksek maliyetler, rahatsızlık ve daha düşük görüntü çözünürlüğü gibi dezavantajlar vardır.

İşte Metaverse patlamasıyla ivme kazanabilecek 12 hisse

Son olarak, Nigam’a göre, metaverse’e gerçek anlamda dalmak, görüntüleme mekanizmalarında büyük yenilikler gerektirecektir, çünkü metaverse ekranları, geleneksel ekranların aksine, tüketicilere çok daha yakın olmayı gerektirir. Nigam, bu tasarım zorluğunun yanı sıra, optimum performans için ekranların daha küçük boyutlar, daha düşük güç tüketimi, daha geniş görünümler, daha yüksek çözünürlükler, yenileme hızları ve parlaklık seviyelerini benimsemesi gerekeceğini söyledi.

Metaverse’ün tam ticari potansiyeline ulaşması için gerekli olan tüm bu yeniliklerle birlikte, iyi konumlanmış şirketlerin kâr etmesi için birçok fırsat var. Aşağıda, Nigam ve ekibinin yukarıdaki kategorilerde en iyi seçimler olarak kabul ettiği 12 hisse senedi bulunmaktadır:

  1. Goertek
  2. Luxshare
  3. Novatek
  4. Murata
  5. Nvidia
  6. Marvell
  7. Intel
  8. Micron
  9. TSMC
  10. Samsung
  11. Win Semi
  12. Mediatek

Kaynak:  Kripto Koin

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 hafta ago