Categories: Altcoin Haberleri

Çokça Ethereum ve MATIC Alan Milyarder, Piyasayı Yorumladı!

Ünlü kripto milyarderi Mark Cuban, piyasalardaki oynaklıktan en az etkilenen neslin genç yatırımcılar olacağını düşünüyor. Kripto para piyasalarını dotcom (internet) patlamasının ilk günlerine benzetiyor. Yatırımlarından en iyi şekilde yararlanmak için yatırımcıları gerçekleri spekülasyonlardan nasıl ayırt edeceklerini öğrenmeye çağırıyor. Milyarderin “çokça Ethereum ve MATIC alarak” kripto yatırımlarını sürdürdüğü bildiriliyor. Ayrıntılar Kriptokoin.com‘da.

Mark Cuban Ethereum alıyor

Bitcoin‘in önde gelen savunucusu Mark Cuban, kripto para piyasalarına yatırım yapma modelini fayda odaklı olarak ortaya koydu. Yatırımcı, kripto para birimleri ile dot-com patlaması arasında çok fazla benzerlik olduğunu kaydetti. Mark Cuban, yatırımcıların değişken kripto para piyasalarında başarılı olmaları için varlıklarının faydasını gözetmeleri gerektiğini açıkladı. 63 yaşındaki milyarder, Bitcoin ve Ethereum’un her birinin “altına alternatif” ve “her türlü farklı uygulamayı oluşturmanıza izin veren akıllı sözleşmeler” olan kendi araçlarına sahip olduğunu kaydetti. Cuban şöyle diyor:

Kriptoya yatırım yapmaya, herhangi bir şeye yatırım yapmaya baktığınız gibi bakmalısınız. Tüketicilerin veya işletmelerin kullanacağı bir değer önerisi olduğunu düşünüyor musunuz? Yeterli büyüme sağladığını düşünüyorsanız, yatırım yaparsınız. Cevabınız hayır ise, o halde yapmazsınız.

Kripto 90’ların internetine benziyor

Cuban, kripto para birimleriyle ilgili temel zorluğun “sinyali gürültüden ayırma” sorunu olduğunu kaydetti. Bu sorunun, yatırımcıların sadece bir web sitesine sahip olmalarına rağmen şirketlere para akıttığını gören ilk internet hisse senetleriyle benzerlikler taşıdığını belirtti. 90’ların ortasından bu yana hiçbir şeyin değişmediğini düşünüyor ve yatırım yapmadan önce en çok baktığı şeyin bir kripto para biriminin sağladığı fayda olduğunu düşünüyor. Cuban, piyasalardaki dalgalanmanın genç yatırımcılar için şok olmayacağını çünkü onların “çok sayıda spekülatif yükseliş ve düşüşe” alışkın “kripto yerlileri” olduğunu belirtti.

Varlıklar makroekonomik faktörlerin yükünü taşıdığından, tüm nesiller arasında en az korkanlar olacağını iddia etmeye devam ediyor. Mark Cuban, kripto para piyasalarının “daha ​​olgun” hale geldiğini ve bu olgunluğun geleneksel yatırımcıları beraberinde getirdiğini söyledi. ETF’lerin, VC’lerin, kurumsal yatırımcıların ve özel sermayenin tanıtımının, geleneksel yatırımcıların alana akışının altını çizdiğini belirtti. Cuban “Şu anda kripto para birimleri ve uygulamalar hakkında söylediğimiz her şeyi, 90’lardaki internet hisseleri için de tamamen aynı şeyi söyledik” ifadelerini kullandı.

Kaynak:  Kripto Koin

Ulaş Utku Bozdoğan

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

1 ay ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

1 ay ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

1 ay ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

1 ay ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

1 ay ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

1 ay ago