Categories: Altcoin Haberleri

Coinbase Yöneticisi, Bu Altcoin’e Dikkat Çekti: Gelecekte…

Coinbase yöneticisi David Duong, yakın tarihli “ETH 2.0, gerçek ‘Ethereum Katili’ mi?” başlıklı raporunda lider altcoin projesinin geleceğine değindi. Kriptokoin.com olarak raporun ayrıntılarını aktarıyoruz…

Coinbase, lider altcoin projesi için 2022’yi değerlendiriyor

Ayrıntılı bir piyasa raporunda, Coinbase’in kurumsal araştırma başkanı David Duong, Ethereum’un hem ETH 2.0’ı piyasaya sürme girişimleri hem de diğer projelerin baskısıyla karşı karşıya kalması açısından kritik bir noktada olduğunu söylüyor:

2022’nin ilk yarısında alternatif birinci katman ağlarının ve Ethereum ile birbirine bağlayan köprülerin sürekli büyümesini görebiliriz. Bununla birlikte, ZK [sıfır bilgi] kanıt teknolojisinin gelişmesini ve toplamaların daha yaygın bir kullanım kazanmasını beklediğimizden, birinci katman alternatifleri için fırsat penceresi 2022’nin ikinci yarısında önemli ölçüde daralmaya başlayabilir.

Rapor, Ethereum protokolünü kullanmanın yüksek maliyetinin yaygın büyümesini nasıl olumsuz etkilediğini vurguluyor, ancak aynı zamanda ETH kullanılarak hala önemli miktarda geliştirme gerçekleştirildiğinden bahsediyor:

Ethereum ağındaki gas ücretleri, hem ETH’nin hem de genel olarak akıllı sözleşme platformlarının toplu olarak benimsenmesinin önündeki en büyük engellerden biri olmuştur. Bu, Solana (SOL), Avalanche (AVAX) ve Terra (LUNA) gibi katman-1 alternatiflerinin 2021’de büyük ilgi görmesinin nedenlerinden biridir. Yine de, birinci katman ağlarındaki aktif uygulama geliştirmenin çoğunluğu, 214 projede toplam değeri 156 milyar dolar olan Ethereum üzerinde gerçekleşiyor.

ETH 2.0’a geçiş süreci

Coinbase analizi, Ethereum’un PoS’a geçişinin, muhtemelen daha az ETH’nin verilmesine ve ardından madencilere satılmasına neden olacağını, ancak Bockchain’in işlevselliği üzerinde herhangi bir etkisi olmayacağını söyleyerek sonuçlandırıyor. Rapor, bu yıl ortaya çıkan kesin bir kazanan görmüyor:

Ancak, Beacon Chain ile birleştiğinde ve parçalama (sharding) gibi yükseltmelerle birleştirilmiş Katmen-2 ölçeklendirme çözümlerinin doruk noktasının, mevcut formlarında alternatif Katman-1’ler için ilerlemeyi sınırlayabileceğini düşünüyoruz. ETH ölçeklenebilirliği geliştikçe, örneğin DApp kullanıcıları, Ethereum’a daha hızlı ve daha ucuz alternatifler aramaktan kaçınabilir. Bununla birlikte, yakın vadede kripto alanında birden fazla Blockchain’in bir arada var olması için hala yer olacağını düşünüyoruz, bu da birlikte çalışabilirlik ve alternatif konsensüs mekanizmalarına olası ihtiyaç ile kolaylaştırılıyor.

Kaynak:  Kripto Koin

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 hafta ago