Categories: Altcoin Haberleri

Büyük Yatırımcılar Cardano ve Bu 3 Coini Almaya Başladı!

Aktarılan bilgilere nazaran Cardano (ADA), Render (RNDR), Chiliz (CHZ) ve Litecoin (LTC) üzere kripto para üniteleri son vakitlerde büyük kurumsal yatırımcılardan kıymetli ölçüde yatırım alıyor. Uzmanlara nazaran geçmiş trendler, bu altcoinler için Mayıs 2023’te yükselişe geçebileceğini ortaya koyuyor! İşte detaylar…

Cardano balinaları ADA almaya devam ediyor!

Cardano Nisan ayına güçlü başladı ve 18 Nisan’da 2023’ün yeni tepesi olan 0,46 dolara ulaştı. Lakin, dal genelinde yaşanan son daralma ADA’nın 0,37 dolara yanlışsız gerilediğini gördü. On-chain bilgiler, kripto balinalarının Mayıs ayında diğer bir Cardano boğa rallisi için durum almak üzere şimdiden taban seviyeyi satın aldığını ortaya koyuyor.

Aşağıdaki Santiment grafiği, 100 milyon ve üzeri ADA’ya sahip balina topluluğunun geçtiğimiz hafta içinde düşüşü nasıl satın aldığını gösteriyor. Kırmızı çizgi, balinaların Mart ortasındaki bir evvelki piyasa düşüşünden bu yana alım yapmaya başladığını gösteriyor. Lakin, 18 Nisan ile 27 Nisan ortasında 620 milyon ADA coin daha ekleyerek birikimi ağırlaştırdılar.

Yeni eklenen ADA coinleri, 0,41 dolarlık mevcut piyasa kıymetiyle yaklaşık 254 milyon dolar kıymetinde. Bilhassa, bu balinaların evvelki alım/satım modelleri Cardano fiyat hareketleriyle yakından bağlıydı. Bu eğilim Mayıs ayında da tekrarlanırsa, ADA sahipleri değerli bir fiyat artışı bekleyebilir.

Büyük kripto para balinaları Render (RNDR) için sıraya girdi!

Render (RNDR) birinci olarak bu yılın Ocak ayındaki yapay zekâ hype dönemi sırasında ana akım medyanın radarına girdi. O devirde birçok blockchain projesi ChatGPT’nin artan popülaritesinden faydalanarak üç haneli karlar elde etti.

Diğer yapay zeka coinlerinin birçoğu görece belirsizliğe hakikat geri çekilirken, Render 2023’ün 2. çeyreğindeki güçlü başlangıcını pekiştirmeye devam etti. Şaşırtan olmayan bir formda, RNDR coin artık kartal gözlü balina yatırımcılarının dikkatini çekiyor. Aşağıdaki grafik, 100.000 ila on milyon RNDR coin tutan kripto balinalarının 12 Şubat’tan bu yana nasıl biriktirdiğini ve HODLing yaptığını gösteriyor. Epeyce dikkat alımlı bir formda, RNDR fiyatı Mart ayı ortasında yüzde 50 oranında geri çekildiğinde bile balinalar istikrarlı bir halde HODL yapmaya devam etti.

Bununla birlikte balinalar kısa müddet evvel 9 Nisan ile 27 Nisan ortasında yaklaşık 15 milyon dolar bedelinde yedi milyon coin daha satın aldı. Bu da kaçınılmaz olarak RNDR’yi 28 Nisan’da 2,50 dolarlık yeni bir 2023 doruğuna taşıdı ve yılbaşından bugüne kadarki çıkarını yüzde 515’e çıkardı. Uzmanlara nazaran, stratejik kripto balinaları alım yapmaya devam ederse, RNDR muhtemelen Mayıs ayında bir dizi yeni tepe yapabilir.

Chiliz (CHZ) balinaları yatırımlarına devam ediyor!

Chiliz, geçtiğimiz yıllardan beri birçok yatırımcının radarında olmayı başardı. Öte yandan global futbol topluluğu ağır spor aktivitelerinin olduğu bir yaza hazırlanırken, CHZ bu hafta yüzde 16’lık bir fiyat artışı sağladı. Değişik bir formda, chain üzerindeki datalar kripto balinalarının da harekete geçmek istediğini gösteriyor. Aşağıdaki grafikte yer alan sarı çizgi, balina yatırımcılarının 9 Nisan ve 28 Nisan tarihleri ortasında 1,10 milyar CHZ coin satın aldığını gösteriyor.

Mevcut piyasa fiyatı olan 0,13 dolar ile balinalar CHZ ekosistemine yaklaşık 143 milyon dolar yatırım yapmış oldu. Artan likidite ve balinaların yarattığı talep baskısıyla Chiliz’in Mayıs ayında olumlu bir performans sergilemesi olası.

Litecoin balinalarında yaklaşan Halving öncesinde yığılma yaşanıyor!

Litecoin (LTC) ağındaki bir sonraki halving yani yarılanma aktifliğine 100 günden az bir müddet kaldı. Bu aktiflikte madencilere verilen blok ödüllerinin sayısı yarı yarıya azalacak. Yarılanmanın deflasyonist tesiri, önümüzdeki aylarda LTC fiyatı üzerinde bir ölçü üst taraflı baskı yaratacak üzere görünüyor. Kripto balinaları, bu dönüm noktası niteliğindeki olaydan potansiyel yarar elde etmek için bu hafta LTC üzerine büyük bahisler oynadı. 20 ve 28 Nisan tarihleri ortasında, 100.000 ila bir milyon LTC tutan balina kümesi, bakiyelerine 4,53 milyon daha ekledi.

Balinalar ortasındaki bu ani birikim, LTC’nin 90 doları tekrar test etmesini sağlayan yüzde 6’lık bir fiyat artışını tetikledi. Lakin büyük yatırımcılar satın almaya devam ederse, Mayıs ayında daha fazla yükseliş fiyat hareketi gelebilir Kripto balinaları, denetim ettikleri büyük ölçüde sermaye nedeniyle kripto para piyasalarını değerli ölçüde tesirler. Bu nedenle, birikimleri öteki yatırımcılara varlığın pahasının düşük olduğu sinyalini verebilir ve onlar da alım yaparak tıpkı şeyi takip edebilirler. Bu da nihayetinde fiyatı üst çekebilir. Bu nedenle, stratejik yatırımcıların Mayıs ayı yaklaşırken balinaların alım/satım modellerini takip etmeleri gerekiyor.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

1 ay ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

1 ay ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

1 ay ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

1 ay ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

1 ay ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

1 ay ago