Categories: Altcoin Haberleri

Bu Türk Üniversitesinden Dev NFT Atılımı: Hükümet Yetkilileri Katıldı!

Türkiye’de, non fungible token’lar (NFT) konusunda bir eğitim kursu düzenlendi. Bu eğitimi veren Ankara Üniversitesi, Türkiye’de NFT adımında bu adımı atan ilk üniversite oldu. Yeni başlatılan konferansa, hükümetten üst düzey yetkililerin katıldığı bilgisi verildi. Kriptokoin.com olarak detayları aktarıyoruz…

Ankara Üniversitesi’nden NFT hamlesi geldi

Ankara Üniversitesi, NFT alanında Türkiye için bir ilke imza attı. Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından biri olan üniversite, müfredatına NFT ile ilgili bir ders ekledi. Medyada yer alan haberlere göre Cumhurbaşkanlığı İdaresi ve Kültür Bakanlığı’ndan bazı üst düzey yetkililer söz konusu konferansa katıldı. Üniversitenin rektörü Necdet Onufar, etkinliğin açılış konuşmasında öğrencilerin bu konu hakkında daha mutlu olduğunun bilgisini verdi. Söz konusu “NFT’ye Giriş” dersi, Buğra Ayan tarafından veriliyor.

Konferansa katılan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, NFT’nin gençler arasında sanatsal yaratıcılığı, becerileri ve yetenekleri açığa çıkaracağına inandıklarını belirtti. Ankara Üniversitesi’nin NFT konusunda farkındalık yaratarak attığı adımın önemine değindi. Bunun dışında, dönem sonuçta nelerin yaşanacağını merak ettiğini söyledi. Öğrencilerin NFT üreteceği bu dersin sonunda, bunların bir sergide yer alabileceğini söyledi.

Ali Taha Koç: Türkçe bir terim üzerine çalışıyoruz

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç da törene katılanlar arasındaydı. Koç, ofisin de bu konular üzerinde çalıştığını ve non fungible token terimi için Türkçeleştirme çalışmalarına başlayacaklarını aktardı. Ali Taha Koç, NFT’nin yalnızca bir teknoloji meselesi olmadığını, bu alanın çalışma yöntemlerimizi nasıl etkileyeceğini görmemizi sağlayacak bir yasal boyutu da olduğunu belirtti.

Alana aşina olmayanlar için açıklamak gerekirse, non fungible token’lar (NFT’ler) Blockchain’de bulunduğundan işlem geçmişi halka açık bir defterde bulunur. Ayrıca, bu halka açık defter, onu arayan herkes tarafından görülebilir; bu nedenle, özünde, herhangi bir NFT için birinin ne kadar ödediği, herkesin bildiği bir şeydir. Temel olarak, NFT’ler mülkiyeti tamamen yeni bir şekilde meşrulaştırdı.

Kaynak:  Kripto Koin

Ulaş Utku Bozdoğan

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

1 ay ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

1 ay ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

1 ay ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

1 ay ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

1 ay ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

1 ay ago