Bu Dört Olgu Bitcoin’in Geleneksel Piyasalardan Neden Daha İyi Performans Gösterdiğini Açıklıyor

Bu Dört Olgu Bitcoin’in Geleneksel Piyasalardan Neden Daha İyi Performans Gösterdiğini Açıklıyor

Paylaş
BTC Piyasası: Bu Dört Olgu Bitcoin’in Geleneksel Piyasalardan Neden Daha İyi Performans Gösterdiğini Açıklıyor

İçerik

Kriptokoin – Analitik şirketi Blockforce Capital, Ekim ayındaki kripto pazarlarına derinlemesine genel bakışının Ekim sayısını yayınladı. Genel bilginin verildiği raporda, Bitcoin’in (BTC) geleneksel olarak geride kaldığını belirten kripto para birimi piyasalarının genel durumu hakkında bir veri fazlası sağlanıyor.

Bitcoin Kasım Ayında Can Sıkıcı Ama …

Kasım ayı, bugüne kadar fiyat hareketleriyle ilgili sıkıcı olmasa da oldukça başarısız oldu. Ancak, Bitcoin etkin bir Ekim geçirdi. Geçen ay yavaş başladı ama Bitcoin’in 7 bin 300 dolardan 10 bin 500 dolara fırlamasıyla sona erdi.

Kısa süre sonra, varlık ayın sonundan önce hızla 9 bin doların altına düştü. Şimdi Kasım ayının neredeyse yarısında, Bitcoin 8 bin 500 dolar civarında tutuluyor.

Ancak mevcut fiyatlarda bile, Bitcoin’in kazanımları rekor bir yıl geçirmiş olan geleneksel pazarları geride bıraktı. Birkaç veri noktası ayrıca, ayın ikinci yarısında genel işlem aktivitesinin yanı sıra genel bitcoin ticaretinin de arttığını gösteriyor.

Bitcoin’in Haziran ayından bu yana görülen düşüş eğilimine rağmen, hala sıcak olan ABD borsalarından daha iyi performans gösterdiğini gösteren çarpıcı istatistiklere biraz daha göz atalım.

1- Hisse Senedi Piyasası Yüzde 23 Artarken Bitcoin Yüzde 150 Arttı

Haziran ayında dramatik bir şekilde düşüşe geçmeden önce, 13 bin 800 doları gören Bitcoin, bu yılın şubat ayında 3 bin 400 dolara gerilemişti.

Şu anda, 8 bin ile 9 bin dolar aralığında Bitcoin, yıllık yüksek seviyesinden önemli ölçüde düşmüş olsa da, kripto’nun önde gelen varlıkları halen mevcut fiyatlarda bile geleneksel finansal göstergelerden daha iyi performans göstermiş ve geleneksel piyasalardan daha mükemmel bir yıl geçirmiş vaziyette.

Blockforce CIO’su David Martin raporda şunları ifade ediyor:

“Bitcoin, Ekim ayında altın, S&P 500 ve MSCI Tüm Dünya Endeksindeki % 2’lik getiri oranına karşın % 11,5 getiri sağladı. S&P, ayı kapatmak için yeni seviyelere yükseldi. Yıllık bazda yüzde 23 getiri sağlarken Bitcoin’in getirisi yüzde 150.”

Bitcoin’in bu yılki volatilitesinin gösterdiği gibi, dijital varlığa yanlış zamanda alım yapmak muhtemelen bazı tüccarların veya yatırımcıların yıllık yaklaşık 14 bin dolarlık en yüksek seviyesine yakın bölgeden BTC satın almalarına neden oldu. Bitcoin şu anda yıllık yüksek olandan neredeyse yüzde 40 daha düşük durumda

Bununla birlikte, Bitcoin’in şu anki fiyatı 2019’un en düşük seviyesinin iki katından fazla ve geleneksel pazarlara uzun süre dayanıyor.

Yukarıda belirtilenler göz önüne alındığında, geleneksel piyasa riskine ek olarak, Bitcoin riskine ortalama dolar maliyeti potansiyel bir fırsat olarak düşünülebilir.

Dolar-maliyet ortalaması, bir varlığın fiyatı ne olursa olsun, belirli bir süre boyunca belirli bir değerde tekrarlanan bir ayar noktasında satın alınmasını içerir. Bu strateji, yatırımcılara volatilite ile ilişkili riski azaltırken, uzun vadeli kar sağlama potansiyeline de sahip.

2- BTC’ye Kurumsal İlgi Ekim’de Arttı

Martin, Ekim ayının çoğu boyunca, Chicago Ticaret Borsası (CME) ile ilgili olarak çok az miktarda işlem olduğunu belirtti.

“CME Bitcoin vadeli işlem hacmi, ayın ilk üç haftasında mevcut değildi, ancak Facebook ve Çin ile ilgili baskın haber döngüsü göz önüne alındığında Ekim ayının son haftasında arttı. CME sözleşme hacmi, Ocak 2018’den bu yana en düşük olan ay için 200 milyon dolar altındaydı, ancak açık pozisyon nispeten sağlıklı kaldı.”

Bitcoin’in Eylül ayının sonlarına yakın belirgin bir şekilde 8 bin doların altına düştükten sonra, varlık genel aralık dahilindeki faaliyetlerle ve Ekim’in çoğu için sınırlı bir hareketle konsolide edildi. Bitcoin, üç gün sonra 10 bin 500 dolara kadar çıkmadan önce 23 Ekim’de 7 bin 300 dolara düştü ve bir günde yüzde 40’tan fazla tarihi bir ralli gerçekleştirdi.

Bu süre zarfında, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in Bitcoin’in temelindeki blok zinciri teknolojisi hakkında olumlu bir şekilde konuşması da dahil olmak üzere böyle bir pump hareketinin çeşitli nedenleriyle ilgili spekülasyonlar ortaya çıktı. Facebook ayrıca, çok sayıda hükümetin Libra varlığı konseptine karşı verdiği tepki nedeniyle sayısız makaleye de dikkat çekti.

Martin’in belirttiği gibi, CME Bitcoin vadeli işlem hacmi Ekim ayının sonuna doğru yükseldi. Doğal olarak, bu, Bitcoin’in piyasa fiyatının önemli ölçüde yükselmesiyle aynı zamanda yaşandı.

International Exchange’in Bakkt platformundaki Bitcoin alım satım faaliyeti de aynı sonucu ortaya çıkardı. Bitcoin’in piyasa fiyatı büyük hareketler yaptığında ana Bitcoin alım satım faaliyetinin önemli ölçüde arttığı ortaya çıktı.

Martin bu noktada şu açıklamayı yapıyor:

“Bakkt Bitcoin vadeli işlemleri geçen ay yavaş bir başlangıç ​​yaptı, ancak hem hacim hem de açık pozisyonlar artmaya devam ediyor. Açığa satış, 31 Ekim’de 900 bin doları aştı. ”

Ek olarak, bir Grayscale raporuna atıfta bulunan Martin, Grayscale’in ana kripto para birimi ürünlerinin, tekliflerine 255 milyon dolar yatırım yaparak artan bir ilgi gördüğünü de sözlerine ekledi.

Martin, “Grayscale Inverstments,“ baskın bir güç oldu ve üçüncü çeyrek boyunca üç ayda bir rekor girişler yaptı” ifadesini kullanıyor.

3 – Bitcoin İşlem Hacminin İyileşmesi

Kripto para piyasasının genel fiyatları Mayıs ve Haziran 2019’da yükseldi, bu yüzden doğal olarak, bu varlıklarla ilişkili blok zinciri ağları da önemli miktarda trafik gördü.

Günlük Ethereum (ETH) işlemleri haziran ayında piyasanın bir yıldan fazla görmediği yedi haneli rakamı gördü. Martin, Haziran ayından bu yana, Bitcoin ve Ethereum’un ekim ayına kadar işlem sayısının arttığını belirtti.

“Ağ işlemleri kripto para biriminde sağlıklı bir barometre olmaya devam ediyor ve hem Bitcoin hem de Ethereum Ekim ayında sırasıyla yüzde 1.3 ve yüzde 2.5 artarak yükseliş kaydetti.”

4- Bitcoin’in Ağına Daha Fazla Maden Gücü Giriyor

Ekim, Bitcoin’in hash gücünde yüzde 7.5’lik bir ralli gördü. Temel olarak, bu, Bitcoin ağının bilgi işlem gücünü ve güvenliğini arttırmak anlamına geliyor.

Artan ağ hash gücü bazen daha fazla madencinin Bitcoin’e madencilik yaptığı anlamına gelir, ancak daha geniş bir şekilde Bitcoin’in ağının genel olarak daha fazla maden gücü aldığını belirtir.

Bu, mevcut madencilerin yanı sıra yeni madencilerin de, Bitcoin’in ağına, kripto ticaretine, madenci ve Twitter kişiliğine daha fazla bilgi işlem gücü kazandırdığı anlamına geliyor.

Her iki durumda da, Bitcoin için daha yüksek bir ağ hash gücü, daha fazla madencinin ağa sermaye yatırımı yaptıkları anlamına gelir; bu, BTC’nin değerinin gelecekte de artmaya devam etmesini beklediklerini öngörüyor.

Son bir yılda, Bitcoin’in yükselen ağ hash gücü trendi, yükselen fiyat eğilimi ile çakıştığını gösteriyor.

Blockforce raporunda Martin, Bitcoin’in Mayıs 2019’dan bu yana her ay artan risk oranlarını yayınladığını, “aylar içindeki değişimin altı ay boyunca çift haneli büyüme kaydettikten sonra yavaşlamasına rağmen” bu durumun gerçekleştiğini belirtiyor.

Her durumda, Bitcoin’in fiyatı, 2017’nin sonlarında yaklaşık 20 bin doları bulmasıyla 14.000.000 TH / s civarındaydı. Bugün, bu rakam 100.000.000 TH / s’nin üzerine çıkarak bazı analistlerin inandığı gibi fiyatın henüz yakalanmadığını gösteriyor.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap