Categories: Altcoin Haberleri

Bu Altcoin’lere Dikkat: DAO Saldırısı! Fonlar Kaybedildi

Bir Twitter duyurusuna göre, BUILD altcoin projesinin arkasındaki Build Finance DAO, bu hafta yönetimi devralmak isteyenlerin hedefindeydi ve DAO saldırısına uğradı. Buna rağmen token fiyatları ciddi bir düşüş sergilemedi, hatta yükseliş kaydedildi. Kriptokoin.com olarak tüm detayları aktarıyoruz…

Build Finance, DAO saldırısına uğradı

Merkeziyetsiz protokol Build Finance, bu hafta bir yönetim saldırısına uğradı ve bu süreçte hazine fonlarının gözetimini kaybetti. Merkezi olmayan otonom bir kuruluş (DAO) olarak Build Finance, token sahiplerinin kripto para tabanlı girişim oluşturma platformundaki harcama kararları hakkında söz sahibi olmasına olanak tanır. Ancak bu durum, nihayetinde saldırganların Build Finance’in token sözleşmesinin kontrolünü ele geçirmesine izin verdi.

Saldırgan, kendilerine kontrol sağlanması için ortaya bir teklif sürdü. Bu teklifin kabulünde yeterli tokena sahip olanlar oy kullanabildi. Build Finance, “Devralmayı önlemek için yeterli karşı oy yoktu” diyor. Daha sonra saldırgan, akıllı sözleşmelerden yararlanarak ve Balancer (BAL) ve Uniswap (UNI) gibi DeFi platformlarındaki likidite havuzlarından fonları boşaltarak çeşitli tokenlar çıkardı ve sattı.

Altcoin, saldırıya rağmen hayatta kaldı

Çeşitli tokenler çalınıp basılmış olsa da The Block, saldırganın toplamda 160 ETH (470.000 dolar) eşdeğeri kazandığını tahmin ediyor. Build Finance, saldırganın artık “yönetim, sözleşme, para basma anahtarları ve hazine üzerinde tam kontrole” sahip olduğunu söylüyor ve kullanıcıları herhangi bir platformda BUILD tokenleri satın almamaları konusunda uyarıyor. Saldırganın projeyle işbirliği yapmadığını ve para iade etmediğini de ekliyor.

BUILD tokenı ile ilgili sorunlara rağmen, Build Finance, ağdaki bir proje olan METRIC tokenlarının güvenli olduğunu söylüyor. Bununla birlikte, token bir arz şoku geçirdi ve bazı METRIC tokenları hala kötü niyetli aktörlerin kontrolü altında olabilir. Build Finance, saldırganın projenin METRIC tokenını veya Metrik borsasını kontrol edemediğini söylüyor. Proje çalışmaya devam etmeyi umuyor ve gelecek planlarını toplulukla tartışacak. METRIC’in değeri son 24 saatte yüzde 78 artarken, BUILD’ın değeri son 24 saatte yüzde 22 arttı.  

Kaynak:  Kripto Koin

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 hafta ago