Categories: Altcoin Haberleri

Bu Altcoin’in Geliştiricileri Ortadan Kayboldu: Fiyat Çöktü!

Bugün, bir altcoin projesinde daha dolandırıcılık yaşandı. Chainlink’in (LINK) desteklediğini söylediği Polyroll isimli bir projenin arkasındaki geliştiriciler, projeyi sonlandırdıklarının haberini verdi. Bunun üzerine ROLL isimli kripto para birimi yazım sırasında yüzde 97.89’luk bir düşüş yaşamış gibi görünüyor. Kriptokoin.com olarak detayları aktarıyoruz…

Chainlink’in desteklediği altcoin projesinde sert düşüş

Polygon (MATIC) tabanlı, yani bu ağda işlem yapan “casino tokenı” Polyroll’ün arkasındaki ekibin projeyi sonlandıracağını duyurması, bu projenin bir dolandırıcılık olduğuna yönelik iddiaları güçlendirdi. İşin ilginç tarafı ise daha önce Polyroll’ün Chainlink’in resmi Twitter hesabında yer almış olması. 8 Eylül 2021 tarihinde Chainlink ekibinin attığı bir tweet’te “Merkezi olmayan oyun platformu Polyroll, oyna kazan oyunlarını ve çekilişleri ‘doğrulanabilir rastgelelik’ yoluyla güvence altına almak için Polygon’da Chainlink VRF’yi kullanıyor ve zincir üstü kriptografik kanıtları kullanarak sonuçların kanıtlanabilir şekilde adil ve doğrulanabilir halde kurcalanmaya karşı dayanıklı olmasını sağlıyor,” ifadelerini kullandı.

Polyroll’ün resmi Twitter hesabı ise “Polyroll, Haziran 2021’de adil bir lansman projesi olarak kuruldu. ICO yok, bağış toplama olmadı ve kişisel fonlarla para topladı,” ifadelerini kullanarak bir Telegram gönderisinde belirlediği sebeplerden dolayı projenin sonlanacağını söyledi. Bu sebeplerin ardında likiditenin az olması, kâr elde edilmemesi, küçük bir proje olması gibi faktörler sunuldu. Ayrıca projenin arkasındakilerin “zaman ve bağlılık” sorunları yaşadığını belirtti.

Bu açıklamaların ardından Polyroll (ROLL) fiyatı yüzde 97.91 oranında değer kaybı yaşadı. Kripto para birimi gün içerisinde en yüksek 0.01006 doları görmüşken 0.0002084 dolara kadar gerilemiş durumda. Polyroll, kendisini Polygon Network (MATIC) ve Chainlink üzerine kurulmuş merkezi olmayan bir kumarhane olarak tanıtıyor. “Kara kutularda çalışan geleneksel kumarhanelerin aksine Polyroll, adil, şeffaf ve değişmez akıllı sözleşmelerle çalışır” ifadelerini kullanıyor. Kripto para birimi, tüm zamanların en yüksek seviyesine 0.1048 dolar ile 15 Ekim 2021’de ulaşmıştı. O zamandan bu yana yüzde 100’e kadar değer kaybı yaşadı.

Kaynak:  Kripto Koin

Ulaş Utku Bozdoğan

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 hafta ago