Categories: Altcoin Haberleri

Bu Altcoin’de Dolandırıcılık Bilinmeyen: Fiyatı Çakıldı!

Rug pull, bir kripto geliştiricisinin yatırımcılara yeni bir projeyi (genellikle yeni bir token) tanıttığı ve ardından on milyonlarca hatta yüz milyonlarca dolarla ortadan kaybolduğu kazançlı bir dolandırıcılıktır. Bir Blockchain analiz kuruluşu olan Chainalysis’e göre, bu tür dolandırıcılıklar kurbanlarına 2021’de 2,8 milyar dolarlık mağduriyete neden oldu ve tüm Bitcoin dolandırıcılığı kazançlarının %37’sini oluşturuyor. PeckShield tarafından bildirilen yeni bir altcoin rug pull operasyonu ise Tether Shiba’nın (TSHIB) oldu. Kriptokoin.com olarak gelişmenin ayrıntılarını aktarıyoruz…

Bu altcoin projesinden uzak durun

Blockchain güvenlik firması PeckShield, gün içinde yatırımcılara bir kripto para birimi hakkında uyarılarda bulundu. Rugpull, yakın tarihli bir Twitter gönderisinde PeckShield tarafından Tether Shiba (TSHIB) projesinde keşfedildi. Güvenlik firmasına göre Tether Shiba’nın (TSHIB) sosyal medya profilleri kaldırıldı. Proje sosyal medya profillerini silip ortadan kaybolduktan sonra tokenin fiyatı önemli ölçüde değer kaybetti. Blockchain analitik ve güvenlik firmasına göre yatırımcılar Tether Shiba projesinden uzak durmalı.

Aşağıdaki grafik, Tether Shiba’nın (TSHIB) son saatlerdeki fiyat hareketlerini gösteriyor. Mevcut seviyelerde TSHIB, 0.0007 dolar bölgesinden 0.0005 dolara kadar geriledi. Bu, zirve fiyattan yaklaşık %30 değer kaybı anlamına geliyor.

Dolandırıcılar Binance borsasına bile sızdı

Tether Shiba’nın (TSHIB) dışında, yakın tarihli gelişmelerde, JasmyCoin (JASMY) isimli bir altcoin projesinin arkasında ekip “rug pull” yöntemiyle JASMY token satışlarına başladı. Tıpkı TSHIB’da olduğu gibi, token’i büyük miktarda elinde bulunduran cüzdanlar piyasa yavaşça JASMY token satıyor. Güvenlik firmalarının tavsiyesi bu kripto para birimlerinden uzak durulması.

Son olarak, Federal Ticaret Komisyonu’nun (FTC) bir raporu, yatırım dolandırıcılığıyla ilgili projelerin Ekim 2020’den Mart 2021’e kadar yaklaşık 6.800 şikayet aldığını gösteriyor. Bildirilen kayıplar on kattan fazla artarak 80 milyon doların üzerine çıktı. Tüm kripto para biriminin yüksek teknoloji parlaklığı için, ilgili dolandırıcılıkların çoğu, klasik sahtekarlıkların yeni çıkmış versiyonları üzerinden düzenleniyor. İnternette milyarder veya diğer büyük isimler gibi görünen dolandırıcılar üzerinden yürütülen obsesyonlarda görmek mümkün.

Kaynak:  Kripto Koin

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

1 ay ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

1 ay ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

1 ay ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

1 ay ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

1 ay ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

1 ay ago