Categories: Altcoin Haberleri

Bu Altcoin Toplam Arzı Azaltma Planını Açıkladı: Fiyat Uçuyor!

Son bir gelişmede PancakeSwap, CAKE’in toplam arzını 450 milyona düşürmek için bir teklif açıkladı. Teklif, CAKE’in 750 milyonluk mevcut toplam arzını 300 milyonun üzerinde azaltmayı amaçlıyor. Platformun yaptığı duyurunun akabinde altcoin fiyatı dikey bir çıkış yaptı.

PancakeSwap token arzını azaltma planını açıkladı, altcoin fırladı!

Btcpiyasasi.com’dan takip ettiğiniz üzere, piyasa haftaya makûs başlasa da güzel bitirmek için çaba ediyor. Bu gayretin ortasında, merkezi olmayan borsa (DEX) platformu PancakeSwap, yeni bir atılım yaptı. Altcoin projesi, yaptığı açıklamada CAKE’in toplam arzını azaltmak için önerilen bir plan üzerinde tartışmalar başlattı. PancakeSwap, bu teklif doğrultusunda CAKE’in toplam arzını 300 milyonun üzerinde azaltmayı amaçlıyor.

Gerçekten de borsa, CAKE token’ın toplam arzını azamî 450 milyon sonuna düşürme gayesi konusunda topluluk üyelerinden girdi arıyor. Teklif, platformun birkaç token yakma yoluyla “tutarlı deflasyon” olarak isimlendirdiği ayları takip ediyor. Şu anda sirkülasyonda 388 milyonun üzerinde CAKE var. Bu düşüşe dengeli token yakımları yardımcı oldu. Toplamda, CAKE’in mevcut toplam arzı 750 milyon.

Teklif, o vakitten beri altcoin fiyatında dikey yükselişi tetikledi. Gün içinde CAKE’in bedeli %23’lük kayda kıymet bir artış gördü. Yükselişin birden fazla DEX’in yaptığı duyurudan sonra geldi. Sonuç olarak token, daha evvel haftalık ve aylık grafiklerde kaydettiği kayıpları sildi. Bununla birlikte, kar satışlarının da tesiriyle altcoin daha sonra biraz irtifa kaybetti. CoinMarketCap bilgilerine nazaran CAKE, yazı sırasında günlük bazda %13,3 artışla 2,53 dolardan süreç görüyordu.

CAKE günlük fiyat grafiği. Kaynak: CoinMarketCap

Bu teklifle PancakeSwap neyi amaçlıyor?

PancakeSwap, teklifin CAKE’yi “Ultrasound Cake” ismi verilen deflasyonist bir modele dönüştürme planına bir taahhüt olduğunu belirtti. Bunun neden değerli olduğu konusunda PancakeSwap, teklifin ardındaki birkaç gerekçeyi vurguladı. Birinci olarak platform, daha düşük bir toplam arzın, büyüme amaçlarını karşılamak için gereken teşviklerin kesin kestirimlerini sağladığını söyledi. Ayrıyeten PancakeSwap, teklifin hiperenflasyonist bir tokenomik yaklaşımdan uzaklaşmada kıymetli bir adım olduğunu vurguladı.

Ayrıca DEX, token indiriminin büyüme için kâfi esnekliğin sağlanmasına yardımcı olacağını belirtti. Tıpkı doğrultuda altcoin projesi, yeni ve daha düşük sonun tüm Blockchain’lerde pazar hissesi kazanmak ve veCAKE modelini sürdürmek için kâfi olacağına inanıyor. Teklif, platformun son vakitlerde üstlendiği daha agresif bir yanmayı takip ediyor. Bu ortada, CAKE’in pahasındaki artış göz önüne alındığında, platform tarafından yapılan duyurunun yatırımcılar tarafından olumlu karşılandığı görülüyor.

Ulaş Utku Bozdoğan

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

2 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

2 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

2 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

2 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

2 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

2 hafta ago