Categories: Altcoin Haberleri

Bu Altcoin Hacklendi: Süreçler Askıya Alındı ve Fiyat Düştü!

DeFi odaklı altcoin projelerinin en büyük sorunu protokollerdeki açıkları kovalayan kötü niyetli bilgisayar korsanları. Öyle ki, her ay binlerce kullanıcı mağdur oluyor ve altcoin projelerinin arkasındaki ekiplerin “rug pull” veya “honey pot” operasyonları düzenlediğini bile gördük. En son hack ise Flurry Finance…

Bir DeFi altcoin projesi daha siber suçluların son kurbanı oldu

Birden fazla rapor, Flurry Finance kasa sözleşmelerinden yaklaşık 290.000 doların çalındığını ve firmanın, platformundaki tüm rhoToken akıllı sözleşmelerinin yanı sıra Polygon ve Binance Smart Chain (BSC) üzerindeki tüm rhoToken akıllı sözleşmelerini askıya almasına neden olduğunu iddia ediyor.

Soruşturmaya göre bilgisayar korsanı, Binance stablecoin’ine karşı RhoToken için bir PancakeSwap çifti oluşturdu ve protokolde (BUSD) kötü niyetli bir sözleşme başlattı. “FlurryRebaseUpkeep.performUpkeep()” olarak bilinen kötü niyetli sözleşme kodu, tüm RhoToken güncelleme çarpanlarına dayanıyor. Yasadışı güncelleme bir “flash loan” şeklini aldı ve banka sözleşmesinden alınan tüm token’ler geri ödenmedi, bu da düşük bir bakiye ve düşük bir çarpan ile sonuçlandı. Saldırgan daha sonra krediyi iade etti. Raporlar, bilgisayar korsanının ikinci bir işlem gerçekleştirdiğini, bu sefer daha düşük bir çarpanla token yatırdığını ve ardından çarpanı daha yüksek bir miktara güncellediğini ortaya koyuyor.

Çarpan daha sonra para çekmek için kullanıldı

Çarpan, RhoToken bakiyesindeki büyümenin ana nedenlerinden biri olduğu için, saldırganın bakiyesi de arttı. Bunun bir sonucu olarak havuzdan hak ettiklerinden fazlasını alabildiler ve uygulama birçok kez tekrarlandı ve 290.000 dolardan fazla kayıpla sonuçlandı. Saldırganların yalnızca FinanceRabbit Strategy’i hedeflediğini belirtmekte fayda var. Flurry Finance, sorunların daha da kötüye gitmesini önlemek için tüm ağlarda RhoTokens için tüm akıllı sözleşme faaliyetlerinin duraklatıldığını söyledi. Ayrıca soruşturmaların devam ettiği ve en kısa sürede bir güncelleme yapılacağı belirtildi. Operasyon eşliğinde FLURRY %20’lik hacim kaybı yaşadı. Dip fiyatlardan tekrar alıcı bulduğu aşağıdaki grafikten anlaşılıyor.

DeFi platformlarında kripto hack’i yayınlaşıyor

Bilgisayar korsanları, çeşitli merkezi olmayan finansal girişimlerde kusur aramak için her zaman sinsi sinsi dolaşır. Kötü niyetli bilgisayar korsanları, her yıl sadece hassas işletmelerden değil, yatırımcılardan da milyonlarca dolar alıyor. Kriptokoin.com haberlerinde, korsanların Titano Finance’den 4.828 Binance Coin’i (BNB) çaldığını ve birçoğunun rug pull olduğunu rapor etmiştik.

Kaynak:  Kripto Koin

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

4 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

4 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

4 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

4 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

4 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

4 hafta ago