Categories: Altcoin Haberleri

Bloomberg’den Büyük İkaz: Ethereum Bu Tabanlara Dalabilir!

Kripto piyasaları geçtiğimiz aydaki kan banyosundan kurtulmaya başlamışken, öncü altcoin Ethereum hakkında Bloomberg cenahından gelen bir uyarı şok etkisi yarattı. Çünkü uyarıya göre Ethereum’un fiyatının 1.700 dolara kadar düşebilir. Detaylar Kriptokoin.com’da.

Ethereum için 1700 dolarlar mümkün mü?

Birçok analist tarafından ileride Bitcoin’in yerini alacağı ileri sürülen Ethereum piyasa değerine göre ikinci en büyük kripto para birimi; ancak son piyasa düzeltmesinde Aralık ayına göre %27 düşüşle kapattı. Son boğa koşusunda kayıplarını önemli ölçüde telafi etmiş olsa da Bloomberg uzmanlarına göre ETH için riskler hala varlığını devam ettiriyor. Bloomberg’in analizi, ETH fiyatının 1.700 dolara düşme olasılığını görüyor. ETH yatırımcısını rahatlatan bir husus ise analistlerin “bu düşüşün Ethereum’un yükseliş temellerini sağlam bırakacağını” söylemeleri.

Bloomberg’in yayınladığı bir raporda analistler  öncü altcoin ağının yerel tokeni olan ETH’nin fiyatının, 3250 dolar seviyelerinden %50 civarında bir düşüşle 2.000 doların altındaki fiyat seviyelerine doğru salınma ihtimali bulunduğundan bahsediyorlar. Popüler analistlerden biri olan Mike McGlone’un başkanlık ettiği bir kripto para uzmanları ekibi son boğa koşuşunda hareketlenen ETH’nin koşusunun sonuna geldiğini ve artık büyük bir düzelteme ile karşılaşacağının dile getiriyor. Yapılan analiz, Ethereum’un geçen yaz gösterdiği fiyat hareketini tekrarlama ihtimalini içeriyor. Hatırlanacağı üzere ETH geçen yaz 1700’lerden başladığı yükseliş seyahatini 4000 dolarların üzerine çıkarak taçlandırmıştı. Şimdi tekrar 1.700 dolarlık fiyat seviyelerine ineceği yönündeki analizler her ne kadar dikkat çekmeyi başarabiliyorsa da piyasa gerçekleriyle ve Ethereum’un yapısal nitelikleriyle pek örtüşmüyor.

Her ne kadar Ethereum’un diplere doğru seyahat etme potansiyeli olduğunu ileri sürseler de analistler aynı zamanda Ethereum’un yükseliş temellerinin bozulmadan kaldığını, bu nedenle fiyatın 1.700 dolara düşmesinin Ether için genel bir yükseliş trendini bozmayacağını belirtiyor. Ethereum bu yazını yazıldığı zamanda 3250 dolar civarlarındaki fiyatıyla yapılan düşüş yönlü analizleri absürd durumda bırakıyor. Kripto piyasasının geri kalanı son birkaç gündür yeşilde işlem görüyor ve Bitcoin (BTC) tekrar 44.000 doları aştı.

Kaynak:  Kripto Koin

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

1 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

1 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

1 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

1 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

1 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

1 hafta ago