Blockchain.com Türk Bankalarıyla Yaptığı Entegrasyon İle Türk Lirası İşlem İmkanı Sunmaya Başladı

Blockchain.com Türk Bankalarıyla Yaptığı Entegrasyon İle Türk Lirası İşlem İmkanı Sunmaya Başladı

Paylaş
BTC Piyasası: Blockchain.com Türk Bankalarıyla Yaptığı Entegrasyon İle Türk Lirası İşlem İmkanı Sunmaya Başladı

Türk kripto para yatırımcıları artık yerli borsaların yüksek komisyonları ve kötü hizmetleri ile uğraşmadan Blockchain Exchange üzerinden Türk Lirası ile para yatırma/çekme ve al/sat işlemlerini yapabilecekler.

Dünya’nın en büyük kripto para firmalarından biri olan Blockchain.com, Türk bankaları ile yaptığı entegrasyonlar üzerinden Türk Lirası (TRY) işlemlerini yayına aldı. Türk yatırımcılar artık Blockchain Exchange üzerinden 5 dakika içerisinde Türk Lirası ile kripto para satın alabilecek.

Blockchain.com Exchange, Türk kullanıcılar için banka havalesi ile tüm bankalardan Türk Lirası yatırma ve çekme işlemlerini desteklediği gibi TRY ile Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve Tether Dolar (USDT) alıp satmalarına olanak tanıyacak. Küresel piyasalara bağlı bir borsa olarak Türk yatırımcılar artık küresel fiyatlardan işlem yaparak daha çok kar elde edebilecek.

Blockchain.com borsası Türk Lirası entegrasyonunu kutlamak için erken üye olup Türk Lirası yatıran kullanıcılara tam 1 yıl boyunca düşük komisyon uygulama kararı almış durumda. Borsaya TRY gönderen ilk 1.000 kişi en üst düzey indirimden faydalanabilecek (%0.08 maker/ %0.18 taker). İlk 1.000’e giremeyenler üzülmesin, arkadan gelen 1.000 kişide 1 yıl boyunca bir miktar komisyon indiriminden faydalanabilecek (%0.10 maker/ %0.20 taker).

Blockchain.com’un hamlesi ülkemizin kripto paralar konusundaki potansiyelini bir kez daha gözler önüne seriyor. Türkiye’de kripto paralara olan rağbet komşu ülkelere kıyasla daha hızlı artıyor. Statistica’nın 2019 Küresel Tüketici Anketine göre ülkede yaşayan her 5 Türkten 1’i kripto paralara yatırım yapmış durumda.

ING Bank’ın Nisan 2015’te yaptığı bir ankete göre Türk halkının %45’i Bitcoin (BTC) gibi kripto paraların gelecekte alışveriş ve gündelik işlemler için kullanılacağına inanıyor. Bu oran %28 olan Avrupa ülkeleri ortalamasının neredeyse iki katı üzerinde.

Blockchain.com CEO’su Peter Smith konu ile ilgili şunları söyledi:

“Türkiye kripto paraların benimsenmesi konusunda Dünya’ya öncülük eden bir ülke, ancak ne yazık ki bugüne kadar yerli borsaların kötü hizmeti ve yüksek ücretleri ile bu durum suistimal edilmiş durumda. Blockchain.com olarak Türkiye’deki kripto yatırımcılarına adil, dürüst ve küresel piyasalara entegre bir hizmet sunarak standartları yükseltmeye karar verdik. Böylece yatırımcılar bugüne kadar dayatılanlar yerine gerçekten hak ettikleri hizmeti alabilecekler.”

Blockchain.com Exchange, Ağustos 2019’da piyasaya çıktığından bu yana Dünya’nın en güvenilir kripto para borsası ünvanını kazanmış durumda ve her gün platformuna yeni özellikler eklemeye devam ediyor. 190 ülkede hizmet veren borsada İngiliz Sterlini, Amerikan Doları, Avro gibi para birimlerinin yanında artık Türk Lirası da mevcut.

Borsa Türk Lirası desteği ile birlikte algoritmik trade yapmak isteyenler için API desteği, Algorand ve DGLD gibi popüler coin lerin borsaya eklenmesi gibi yeniliklerini de duyurdu. Tüm bu gelişmelerle birlikte artık 36 trade çifti borsada işlem görüyor.

Global fiyatlardan kripto para alıp düşük komisyon ödemek isteyenler borsaya şu linkten ulaşabilir ve üye olabilirler: exchange.blockchain.com

Ayrıca Resmi Türkçe Telegram Grubu üzerinden destek alabildikleri gibi diğer traderlar ile sohbet edebilirler: https://t.me/BlockchainExchangeResmi

Blockchain.com Hakkında

Dünya’nın en büyük ve en hızlı büyüyen blok zincir firmalarından olan Blockchain.com, milyonlarca insanın yeni finansal teknolojiler ile tanışmalarına olanak tanıyor. Şimdiye kadar Google Ventures, Virgin ve Lightspeed Ventures’dan 70 milyon dolar yatırım alan firmanın yönetim kurulunda Barclays CEO’su Antony Jenkin ve Lightspeed Ventures partneri Jeremy Liew gibi isimler var. (www.blockchain.com/press).

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap