Bitcoin, Ripple ve Ethereum Şahlandı! Bu İki Neden Fiyatları Pump’lıyor

Kriptokoin.com – Bitcoin ve diğer kripto para birimleri, 4 Aralık’ta yaşanan keskin bir satıştan sonra, iyileşmeye devam ediyor. 4 Aralık’ta Bitcoin aniden 7.800 dolara yükseldi ancak BTC daha sonra satış baskısı ile hızlı bir şekilde 7.480 dolara geri çekildi. Yazım sırasında ise BTC kritik bir seviye olan 7.500 doların üzerinde ticaret yaparak diğer kripto paralarında ivmelenmesine katkı sağlıyor. Peki Bitcoin ve altcoin’lerin artışının nedeni nedir? Uzmanlara göre, bu yükseliş trendini 2 önemli nedene borçluyuz…

Bitcoin ve diğer kripto paralar yeşil açıyor

Bitcoin (BTC) 7.500 doları geri aldı ve iyileşmeye devam ediyor. Piyasada 4 Aralık’ta yaşanan keskin bir satış baskısından sonra toparlanma sinyalleri görülüyor. Piyasa değeriyle en büyük ilk 20 kripto parada şu anda yükseliş momentumu gözlenirken, sadece Monero, Huobi Token ve Unus Sed Leo yazım sırasında bir miktar kayıp yaşıyor. Bu arada, Tezos (XTZ) yüzde 14 ve Cosmos (ATOM) yüzde 7 artışla son 24 saatte ilk 20 arasında en fazla kazancı rapor ediyor. Piyasada yüzde 20’nin üzerinden değer kazanan altcoin’lerde mevcut.

Bitcoin fiyat grafiği

7.400 dolarlık seviyenin ardından Bitcoin, birkaç dakika içinde 7.600 dolarlık gün içi en yüksek seviyesine yükseldi. Yayınlanma sırasında, ana kripto para birimi %2 oranında artarak 7.550 dolardan işlem görüyor. Yenilenen yükseliş hareketine rağmen, Bitcoin 7.800 doları tekrar test edemediği için son yedi gün içinde hala %3,5’in üzerinde kayıpla ticaret yapıyor. Son 30 gün içinde ise Bitcoin test ettiği 9.286 dolarlık seviyeden hala %20 civarında aşağıda yer alıyor.

Bitcoin ve altcoin’lerdeki yükselişi bu iki faktör tetikledi

Büyük ABD mali regülatörü, BTC vadeli işlem odaklı yeni bir fonu onayladı. Uzmanlara göre, Bitcoin’in fiyatındaki yeni artış, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun başka bir Bitcoin türev fonunu onayladığı haberiyle birlikte geliyor. NYDIG Bitcoin Strateji Fonu yakın zamanda kurumsal yatırımcılara sunuldu. Kripto pazarlarındaki yükseliş hareketi, kripto borsası SFOX’taki analistlerin yeni bir raporuna göre, yaklaşan Noel tatili nedeniyle de olabilir.

Araştırmacılara göre, Bitcoin Google’da fazlası ile aranıyor ve bu durum genelde tatil öncesi değil, tatil sonrası zirvede oluyor. Buna göre araştırmacılar, 28 Kasım’da -ABD’de Şükran Günü- Bitcoin’de ard arda üç gün boyunca fiyat artışı görüldüğünü belirtti. Bu arada Twitter’da popüler bir kripto kişiliği olan “Bitcoin Macro” geçtiğimiz günlerde “2019 biriktirme yılıydı” diyerek 2020’nin “kripto için akla gelen bir yıl” olacağını öngördü.

Ethereum fiyat grafiği

Ethereum ve Ripple’da son durum nedir?

Piyasa değerine göre en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum (ETH) %1 artışla 150 dolara yükseldi. Geçtiğimiz yedi gün içinde ETH %4 oranında düştü. Ripple (XRP), piyasa değeri ile üçüncü en büyük kripto para, 0,226 dolarda oturuyor ve %2 oranında artışla ticaret yapıyor.

Ripple fiyat grafiği

Son yedi gün içinde, XRP %2,3 oranında düştü. Toplam piyasa değeri yayım tarihte 204,2 ​​milyar dolar tutarında. Bitcoin ve diğer kripto para birimleri ile ilgili daha fazla bilgi edinmek için “İşte 13 Usta Analistin “Bugün Çıkan” Bitcoin, Ripple, Ethereum ve Altcoin Tahminleri” isimli makalemizi inceleyebilirsiniz.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

2 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

2 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

2 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

2 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

2 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

2 hafta ago