Categories: Altcoin Haberleri

Avrupa Komitesi, Bu Altcoin’i Seçti: Fiyatı Haberle Sıçradı!

Popüler altcoin IOTA’nın arkasındaki IOTA Vakfı, gelecekteki AB Blockchain hizmetlerinin Ar-Ge altyapısı için Avrupa Komisyonu’ndan destek alacak. Kriptokoin.com olarak detayları aktarıyoruz…

Popüler altcoin IOTA, AB tarafından tercih edildi

IOTA Vakfı kısa süre önce AB Blockchain’inin ticaret-öncesi tedarikinin 2. aşaması için seçildi. Şimdi Avrupa Blockchain Hizmetleri Altyapısı’nın (EBSI) gelecekteki sürümleri için prototip iyileştirmeleri geliştirecekler. Vakıf, komisyonun desteğini bugün erken saatlerde kendi sitesinde bir blog yazısında duyurdu. EBSI’nin nasıl daha ölçeklenebilir, birlikte çalışabilir, güvenli ve enerji açısından verimli hale getirilebileceğini araştırmak için seçilen diğer dört şirket ile rekabet edecekler.

EBSI, Avrupa genelinde sınır ötesi hizmetleri geliştirmek için Blockchain teknolojisini kullanan bir node’lar topluluğudur. AB komisyonu ve üye devletlerin Avrupa Blockchain sponsorluğunu oluşturmasından sonra 2018’de kuruldu. Eylül ayında IOTA, AB Blockchain girişiminin 1. aşamasında başvuran 35 şirketin arasından seçilen 7 şirketin arasında yer aldı. 2A aşamasında vakfın, geliştirmelerini uygulamak için Software AG ile yakın bir şekilde çalışacağı bildiriliyor. Altı ay sonra komisyon, katılan tüm projelerin sonuçlarını değerlendirecek ve 2B aşaması – saha testi için en az üç tanesini seçecektir.

IOTA, sharding’i (parçalama) EBSI için ölçeklendirme çözümünün önemli bir bileşeni olarak adlandırdı. Sharding, yalnızca belirli node gruplarının belirli işlem türlerini doğruladığı ve işlem hacmini büyük ölçüde artırdığı bir yöntemdir. IOTA, “Sharding vizyonumuz, bir “kök” ağın bir dizi “dal” ağı aracılığıyla potansiyel olarak çok sayıda “yaprak” ağa bağlandığı bir Tangle Ağacı geliştirmektir” diyor.  Yazım sırasında 1.15 dolardan işlem gören IOTA (MIOTA), 1.08 dolar civarından sıçramış durumda.

Kaynak:  Kripto Koin

Ulaş Utku Bozdoğan

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

5 gün ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

5 gün ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

5 gün ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

5 gün ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

5 gün ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

5 gün ago