ABD’den 2 Trilyon Dolarlık Teşvik Paketi

ABD’den 2 Trilyon Dolarlık Teşvik Paketi

Paylaş
BTC Piyasası: ABD’den 2 Trilyon Dolarlık Teşvik Paketi

ABD Senatosu’nda bir haftadır epey hararetli bir tartışma yaşanıyor. Koronavirüs salgınının ekonomik etkileriyle mücadele etmeye çalışan senatörler, ülke ekonomisini kurtarmak için bir teşvik paketi hazırlamaya çalışıyorlardı. Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyetçi Parti’nin sunduğu 1.8 trilyon dolarlık paket, sıradan vatandaşlara değil büyük şirketlere yönelik olduğu gerekçesiyle Demokratik Parti tarafından reddedilmişti.

Washington Post’un haberine göre Cumhuriyetçi ve Demokratik senatörler uzun süren tartışmaların ardından orta yolu bulmayı başardılar. Cumhuriyetçilerin hazırladığı teşvik paketine Demokratik senatörler de eklemeler yaptılar ve 2 trilyon dolarlık bir paket hazırlandı.

Ekonomiye Etkisi

2 trilyon dolarlık bu teşvik paketiyle birlikte Koronavirüs salgınından etkilenen vatandaşlara büyük bir destek sağlanacak. Hem Cumhuriyetçi hem Demokratik parti üyeleri bu paketi olabildiğince fazla miktarda sektörü ve şirketi kapsayacak şekilde tasarladılar.

Şu anda ABD tarihinin en büyük teşvik paketi olarak gösterilen bu paket kapsamında birçok ABD vatandaşına 1.200 dolarlık çek verilecek, küçük işletme sahipleri için 367 milyar dolarlık kredi programı oluşturulacak ve çeşitli sektörler, şehirler ve eyaletler için 500 milyar dolarlık özel bir fon kurulacak.

Bunun yanı sıra işsizlik fonuna yüklü miktarda para aktarılacak, eyalet ve yerel teşvik paketlerine 150 milyar dolarlık ekleme yapılacak, hastanelere de 130 milyar dolarlık katkıda bulunulacak.

Hazine Bakanlığı sektörlere, eyaletlere ve şehirlere ayrılan 500 milyar dolarlık fonun 425 milyar dolarını işletmeleri, şehir ve eyalet yönetimlerini desteklemek için kullanacak. Bu fonun 50 milyar dolarlık kısmı ticari havayolu şirketlerine, 8 milyar dolarlık kısmı havayolu kargo şirketlerine, 17 milyar dolarlık kısmı ise ulusal güvenlik için önemli olduğu düşünülen şirketlere aktarılacak.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap