Categories: Altcoin Haberleri

5 Altcoin İçin Selloff Uyarısı: Düşen Bıçağı Yakalamak Gibi!

Kripto analisti David’e nazaran, Stargate Finance fiyatı daha da düşmeye hazır. Analist Christian Encila, DOGE’nin topalladığını söylüyor ve düşüş bekliyor. Bir öbür analist Ekta Mourya ise PEPE balinaları muhtemelen düşen bir bıçağı yakaladığını kaydediyor. Analist Filip L’ye nazaran bu altcoin ceza kutusunda. Son analist Ibrahim Ajibade ise MANA’nın düşüş riskinden bahsediyor.

Bu altcoin daha fazla düşmeye hazır

Stargate Finance (STG), yılın başında %300’den fazla yükselerek 1,38 dolara ulaştı. Bununla birlikte, daha sonra altcoin fiyatı keskin bir düşüş yaşadı. Lakin, 6-13 Mart haftasında fiyat 20 haftalık MA çizgisine (mavi ok) düştüğü için boğalar devreye girdi. Bu olumlu bir sinyal. Zira 20 haftalık MA çizgisi ekseriyetle uzun vadeli trendi belirlemek için kullanılır. Bu çizgiden sıçrama, trendin hala üst taraflı olduğunu gösteriyor.

Ancak, 20 haftalık MA çizgisinden üç sefer (0,71 dolar) sıçradıktan sonra, STG’nin fiyatı bu hafta çizginin altına düştü. Ayrıyeten, yılın başından bu yana yükseliş trendinin sonuna işaret etti. Bu nedenle, altcoin fiyatı muhtemelen bir sonraki dayanak düzeyine 0,55 dolara düşecek. Haftalık RSI göstergesi 50’nin altına düştüğü ve gerilediği için bu görünümü destekliyor.

STG haftalık grafik / Kaynak TradingView

STG fiyatı 11 Mart’tan bu yana yükselen bir paralel kanal içinde süreç görüyor. Fiyat, kanalın hem direnç hem de takviye sınırlarını birçok defa test etti. Fiyat, 28 Nisan’da kanalın orta çizgisi tarafından reddedildikten sonra 7 Mayıs’ta kanalın altına düştü. Bu kanal yılın en yüksek düzeyi olan 1,38 dolardan keskin bir düşüşün akabinde oluştu. Bu yüzden, kanalın aşağı kırılması düşüş trendinin devam ettiğine işaret ediyor.

Bu formasyonun yüksekliğini kırılma noktasına bağlayarak hesaplanan 0,42 dolarlık bir amacı var. Bu amaç yatay bir dayanak bölgesine denk geliyor. Bu nedenle, mevcut düşüşün taban noktası olarak hizmet etmesi olası.

STG günlük grafik / Kaynak TradingView

Teknik görünüm, STG fiyatının Mayıs ayında düşmeye devam edeceğini gösteriyor. En yakın gaye 0,55 dolar ve daha düşük amaç ise 0,42 dolar. Fiyat mevcut düzeyden sıçrarsa ve 20 haftalık MA çizgisini 0,71 dolardan kurtarırsa bu görüş geçersiz olur.

Dogecoin ayı piyasasında topallıyor!

DOGE, 8 Mayıs’tan bu yana evvelki fiyat konsolidasyon aralığından aşağı taraflı bir kırılma yaşadı. Bu, DOGE’nin 18 Nisan’da 0,1000 dolar civarında fiyat tavanına ulaşmasının akabinde geldi. Daha sonra bir fiyat düşüşünü sürdürdü. Bu ortada, genel eğilim Nisan ayının ikinci yarısından bu yana %20’nin üzerinde bir kıymet kaybına işaret ediyor.

DOGE her vakit değişken bir yatırım seçeneği oldu. Altcoin fiyatı birkaç dalgalanma ve çöküş döngüsünden geçti. Bununla birlikte, kripto piyasasındaki daha büyük bir düşüş eğiliminin modülü üzere göründüğü için, altcoin fiyatındaki son düşüş bilhassa telaş vericiydi. Fiyat düşüşü, traderlar ortasında ileride ne olacağı konusunda soru işaretleri yarattı.

DOGE toplam piyasa kıymeti / Grafik: TradingView

Dikkat edilmesi gereken değerli bir faktör süreç hacmi. Düşük süreç hacimlerinin DOGE’yi ani fiyat dalgalanmalarına karşı savunmasız hale getirmesi mümkün. Bunun da keskin bir fiyat artışını ya da sert bir düşüşü tetiklemesi olası. Buna ek olarak, daha fazla trader ivmesini kaybediyor üzere görünen bir kripto paraya yatırım yapma konusunda temkinli davrandıkça, DOGE’ye yönelik olumsuz hassaslık mevcut düşüş eğilimini daha da kötüleştirebilir.

PEPE fiyatı düşerse balinalar ne yapmalı?

Düşen bıçağı yakalamaya çalışan balinaların, PEPE’nin daha fazla düşüş olması durumunda gerçekleşmemiş kayıplarla müsabakası muhtemel. Aşağıdaki PEPE dört saatlik fiyat grafiğinde görüldüğü üzere, altcoin şu anda düşüş eğiliminde. Ayrıyeten, daha düşük tepeler ve daha düşük tabanlar belirliyor.

PEPE fiyatı, 10 günlük Üstel Hareketli Ortalama olan 0,00000203 dolarda dirençle gayret ediyor. Altcoin, 0,00000276 dolarlık dirençle ve sırasıyla 0,00000296 dolar ve 0,00000354 dolarlık % 38,2 ve % 23,6’lık ardışık Fibonacci düzeyleriyle gayret ediyor. Grafiğe nazaran, 5 Mayıs’taki tepe 0,00000448 dolar düzeyinde. Düşüş durumunda, PEPE’nin evvel 5 Mayıs’tan bu yana dayanak misyonu gören bir düzey olan 0,00000194 dolara ve daha sonra 2 Mayıs ile 4 Mayıs ortasında dayanağa dönüşen değerli bir direnç olan 0,00000127 dolara düşmesi muhtemel

PEPE dört saatlik fiyat grafiği

Fibonacci’nin %61,8 düzeyinin üzerinde 0,00000202 dolarlık kararlı bir kapanışta, PEPE için düşüş tezini geçersiz olur. Bu da meme coin’de muhtemelen eğilimin bilakis döndüğüne işaret eder.

SHIB ayıları, boğaları yıkıyor!

Shiba Inu, 0.00001000 dolar kadar süratli bir toparlanma sağlamak için yakınlarda hiçbir dayanak olmadan birdenbire sıkıntı bir noktada. Bu düzey geçen haftaya kadar kumda bir çizgiyi temsil ediyordu. Ayrıyeten, düşüş baskısı altında temerrüde düşmesi büsbütün öngörülemezdi. Bir hafta sonra, oraya süratli bir geri dönüş için değişiklikler çok zayıf. Traderlar, kuzeyden çok 0,00000850 doların güneyindeki düzeylere hazırlanmaya başlayacaklar.

Alt taraftaki takviye aylık S2’de 0,00000850 dolardan kırıldığı için SHIB’nin bu Çarşamba günü ve bu hafta içinde bir ayağının daha düşmesi bekleniyor. Ayı baskısı, Shiba Inu’daki fiyat hareketini bastıracak. Böylelikle, dayanağa girene kadar trend kanalının alt ucuna yakın tutacak. Bu takviye muhtemelen 0,00000750 dolar düzeyinde. Bu da SHIB için %15’lik bir kayba daha işaret ediyor.

SHIB 4 saatlik grafik

Hızlı bir geri dönüş, alt trend çizgisinden sıçrama ve üst trend çizgisine yönelme ile mümkün. SHIB, 0,00001000 dolara ulaşamıyor, fakat 0,00000966 dolar hala el altında. Bu da düşüş eğilimindeki bir altcoin için %10’luk karlı bir artış manasına geliyor.

Bu altcoin boğaları havlu mu atacak?

Aşağıdaki In/Out of the Money bilgilerine nazaran, MANA fiyatı muhtemelen 0,55 dolara gerçek toparlanacak. Lakin yatırımcıların bu yükseliş fiyat varsayımından emin olabilmesi için MANA’nın evvel 0,55 dolar direnç düzeyini aşması gerekiyor. Bu noktada, azamî 0,50 dolar fiyat ödeyen 1.350 yatırımcıdan oluşan küme, 8,8 milyon coin’inin bir kısmını satabilir. Lakin MANA’nın yükseliş fiyat varsayımı doğrulanırsa, ralli 0,55 dolara giden yolda nispeten daha az kıymetli direnç kümelerini temizleyebilir.

MANA Fiyat Varsayımı Mayıs 2023 – IOMAP dataları / Kaynak: IntoTheBlock

Tersine, MANA 0,46 dolar civarındaki birinci takviyesinin altına inerse, düşüş eğilimi beklenenden daha uzun sürer. Lakin, asgarî 0,46 dolar fiyattan 13,6 milyon token satın alan 2.000 yatırımcının satın alma duvarının düşüşü önlemesi mümkün. Pek mümkün olmasa da, bu takviye düzeyinin korunamaması MANA fiyatının 0,41 dolara yanlışsız daha da düşmesine neden olabilir.

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

1 ay ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

1 ay ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

1 ay ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

1 ay ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

1 ay ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

1 ay ago