2019 Yılında 12,4 Milyar Dolarlık BTC Pozisyonu Tasfiye Oldu!

2019 Yılında 12,4 Milyar Dolarlık BTC Pozisyonu Tasfiye Oldu!

Paylaş
BTC Piyasası: 2019 Yılında 12,4 Milyar Dolarlık BTC Pozisyonu Tasfiye Oldu!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) 2019 yılının başından ortalarına kadar ciddi bir yükseliş ile yoluna devam etse de, Temmuz ayından sonra ciddi bir düşüş ile yatırımcıların paniğe kapılmasına yol açtı.

Bitcoin Vadelilerinde Rekor Tasfiye Miktarı

Ancak bu düşüş esnasında bile fiziki teminatlı Bitcoin vadeli işlem sözleşmeleri piyasaya süren Bakkt‘ın piyasaya giriş yapması veya buna benzer önemli gelişmeler zaman zaman yatırımcıların iyimser duygulara kapılmasına ve yükseliş odaklı long pozisyon emri vermesine sebep oldu. Özellikle BitMEX kripto para borsası vadeli işlemler konusunda dünyanın en çok hacme sahip olan platformlarından birisi ve yatırımcıların 2019 yılında kazandıkları, kaybettiklerine bakılınca çok ama çok küçük gözükmekte.

Datamish isimli veri platformu tarafından hazırlanan 2019 yılı BTC vadeli işlem sözleşmeleri raporuna bakıldığında, 12,4 milyar dolar değerinde açılan long pozisyonun tasfiye olduğunu görmekteyiz. BTC’nin düşüşüne yönelik emir olarak bilinen short pozisyonlarda ise tasfiye olunan emirlerin değeri 7,05 milyar seviyesinde. BitMEX’in sigorta fonuna doğrudan aktarılan bu tasfiyeler söz konusu fonun değerini 2019 yılının başlangıcından beri yüzde 59 arttırdı.

CoinGecko CEO’su Bobby Ong konu hakkında yaptığı açıklamada birçok kişinin long pozisyon açıp kaldıraçlı işlem kullandığını ve en çok zararın buradan geldiğini vurguladı.

BitMEX bundan kısa bir süre önce de birçok kullanıcısının bilgilerinin e-posta yoluyla ifşa edilmesi haberi ile gündeme gelmişti

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Henüz oy kullanılmadı)
Loading...

Yorum Yap