Categories: Altcoin Haberleri

2 Ülkeden Bitcoin, SHIB ve Altcoin’ler İçin Yasa Hamlesi!

Kripto para birimlerinin düzenlenmesi konusunda ülkeler arasında farklı tutumlar alınabiliyor. Bitcoin (BTC), Shiba Inu (SHIB) veya diğeri altcoin’leri sıcak karşılayacak son düzenlemeler Kırgızistan ve Vietnam’dan geldi.

Bitcoin, SHIB ve altcoin’ler için kabul süreci başlıyor

Kırgızistan milletvekili Karim Khanjeza Çarşamba günü Kırgızistan hükümetine kendi kripto para birimini tanıtmasını ve insanlar için yasallaştırmasını tavsiye etti. Patlayan kripto para piyasasının ülkede teknolojik ilerleme fırsatları sunacağına inanıyor ve Kırgızistan’da bir kripto merkezi oluşturulmasını tavsiye ediyor. Gün içinde yaptığı açıklamalarında Khanjeza, büyüyen kripto para piyasası ve Hindistan gibi ülkeler tarafından düzenlenmesi hakkında şunları söyledi:

Hiçbir şey kripto para birimi kadar hızlı büyümüyor. Hindistan şimdiden kripto paralar için küresel bir merkez olacağını duyurdu.

Ayrıca Kırgızistan Milletvekili, kendi kripto para birimini oluşturma ve yasallaştırma sürecini kolaylaştırmak için yasada yapılacak değişiklikleri değerlendirdi. Ayrıca, suç faaliyetlerini ve prosedürlerini denetlemek için yetkili bir devlet kurumunun atanmasını tavsiye etti. Kripto para birimlerine yönelik araştırma çalışmaları başlatan bir diğer ülke Vietnam’dı. Başbakan Yardımcısı Le Minh Khai, Vietnam’ın Maliye Bakanlığının Bitcoin ve kripto paraları düzenlemesi için gören almaya davet etti.

Vietnam, kripto para düzenlemesi için hazırlıklara başlıyor

Vietnam başbakan yardımcısı Le Minh Khai, ülkenin maliye bakanlığını kripto paralar için düzenleyici yasalar hazırlamaya yönlendirdi. Kripto paraların yönetimi, diğer ülkeler arasında Vietnam’da önemli bir konu olarak ortaya çıkmıştır. Kripto paraları yasalara bağlamak, kategoriyi yalnızca ülkenin ekonomik çerçevesine dahil etmekle kalmayacak, aynı zamanda yasa dışı faaliyetler için istismar edilme risklerini de ortadan kaldıracak. Bunun için Vietnamlı yetkililer, kripto para kategorisi etrafında farklı alanları belirleme görevine getirildi. Bunlar, kriptoların doğası üzerine araştırmaları ve kripto para ile yabancı deneyimler üzerine analizleri içerir.

Bu arada, Kriptokoin.com olarak aktardığımız, Vietnam Net tarafından yayınlanan bir rapora göre, kripto paraların fiat para birimi ve fiziksel varlıklarla ilişkisi de Vietnam’daki kripto yasalarını şekillendirecek bir araştırma konusu olarak not edildi.

Kaynak:  Kripto Koin

BTC Piyasası

Recent Posts

Uzman Görüşü: Yeni Yılın Birinci Ayında Talih Getirecek 4 Altcoin!

Analistlerin varsayımlarını de dikkat alan uzmana nazaran, yeni yılın başlangıcı için bu 4 altcoin başkalarından…

1 hafta ago

SHIB Coin, Bu Borsada ETH, ADA ve XRP’yi Geçti!

SHIB Coin, 2023'te kripto borsası WazirX'te ETH, XRP ve ADA üzere öbür büyük tokenlerden daha…

1 hafta ago

2024’ün Birinci Haftası, O 45 Altcoin İçin Kritik: İşte Liste!

Kripto para meraklıları, altcoin alanında gerçekleşecek bir dizi etkileyici aktifliğe kendilerini hazırlıyor. İşte son gelişmelerin…

1 hafta ago

Usta Analist Açıkladı: BTC ve Altcoinler 2024’te Bu 10 Gelişmeyle Uçacak!

2023 sona erdi. Bu sırada birçok analist, Bitcoin ve akabinde altcoinler için 2024'te boğa koşusu…

1 hafta ago

Asyalı finans devinden çarpıcı 2024 trend kestirimleri

HashKey Group Lideri Xiao Feng, 2024 yılında trend olacak kripto gelişmelerinde Ethereum (ETH) yükselişini birinci…

1 hafta ago

Analist Açıkladı: Ocak Ayında Bu 3 Kripto Para Patlayabilir!

2024'ün birinci ayının başlamasıyla birlikte, kripto para kesimindeki birden fazla varlık yeni yıla yenilenmiş bir…

1 hafta ago